Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Počas Veľkej noci sa stretnú turisti už tradične aj na Šimonke

Milovníci prírody brázdia turistické chodníky vo viacerých slovenských regiónoch aj počas týchto sviatočných dní.

...na vrchole Šimonky
...na vrchole Šimonky

Na Veľkonočný pondelok sa chystajú niektorí vystúpiť aj na vrchol Šimonky, ktorá sa nachádza v Slanských vrchoch na východe Slovenska.

Do tradičného Veľkonočného výstupu na Šimonku, ktorá je s nadmorskou výškou 1092 metrov najvyšším bodom Slanských vrchov, sa chystajú už tradične zapojiť členovia viacerých pobočiek Klubu slovenských turistov z Košického ako aj Prešovského kraja. Spomínané turistické podujatie má už takmer 30-ročnú tradíciu.

Pôvodne sa uvažovalo o troch rôznych trasách, predpokladám však, že vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky sa v pondelok po niektorých nepôjde“, informoval TASR Zdenek Šteliar z Prvého michalovského Klubu slovenských turistov. Dodal že niekoľkohodinová turistika na Šimonku bude na vranovskej strane pohoria začínať v Hermanovciach nad Topľou, alebo Petrovciach.

Je to jedno z najmasovejších turistických podujatí v našom regióne počas Veľkej noci. Ak je dobré počasie, zúčastňujú sa ho až stovky ľudí“, ozrejmil Šteliar.

Turisti sa teda tešia na tradičné veľkonočné stretnutie, prechádzky prírodou, ale aj panoramatické výhľady, ktoré ponúka spomínaná dominanta Slanských hôr. Zo Šimonky sa dá totiž v prípade priaznivého počasia dovidieť nielen na okolité pohoria Zemplína či Šariša, ale aj na oveľa vzdialenejšie Vysoké Tatry.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK