Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

PSK kúpi za jedno euro telocvičňu pre vranovské osvetové stredisko

Hornozemplínske osvetové stredisko vo Vranove nad Topľou, ktorého zriaďovateľom je Prešovský samosprávny kraj (PSK), bude mať v správe telocvičňu na Staničnej ulici.

Objekt odkúpi samosprávny kraj za symbolické jedno euro od mesta Vranov nad Topľou, pričom poslanci dnes prevod schválili ako prípad hodný osobitného zreteľa.

Z dôvodovej správy vyplýva, že spomínaný objekt v súčasnosti na základe nájomnej zmluvy s mestom využíva folklórny súbor Vranovčan. Ten by mal po dohode a prevode majetku na PSK telocvičňu využívať aj naďalej, minimálne 20 rokov.

"Je pre nás potešiteľné, že získame tento objekt, ktorý bude mať po úpravách širšie využitie. Okrem toho, že tu bude cvičiť folklórny súbor, vytvoríme aj priestor pre organizovanie tvorivých dielní v oblasti tanca, prípadne ľudového spevu a podobne", konštatovala riaditeľka osvetového strediska Anna Gdovinová.

Doplnila, že rovnako tu bude možnosť uskutočňovať podujatia, prípadne vzdelávacie aktivity pre záujmové útvary a telesá z vranovského regiónu, ktorý je spádovou oblasťou pre toto osvetové stredisko.

Riaditeľka sa netají ani tým, že stredisko má ambície využiť tento priestor aj na usporadúvanie vzdelávacích programov v rámci celoslovenských aktivít.

Poslanci PSK dnes na zasadnutí regionálneho parlamentu schválili aj úpravu rozpočtu, v rámci ktorej vyčlenili pre vranovské osvetové stredisko 143.000 eur na stavebné úpravy objektu.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK