Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Pred šlágrom bude sranda

Dnešný majstrovský zápas FC Tatran Prešov proti Rimavskej Sobote (17.00) bude mať zaujímavú predohru. O 15.00 hod. začne predzápas, v ktorom sa predstaví PRESS TEAM Prešov a tím bývalých hráčov Tatrana Prešov, funkcionárov a sponzorov klubu.

Ako uviedol Korzár, v domácich farbách zašlú futbalovú slávu oprášia alebo na kontakty s koženou spomenú M. Sopko, Laca, M. Komanický, L. Pavlovič (exekútor slávnostného výkopu) F. Oľha, Bidovský, Hanigovský, Janus, Kičura, M. Biroš, Š. Rusnák, P. Bobák, hosť a pravidelný návštevník zápasov Tatrana Milan Timoš z pražskej Slavie a možno príde i poslanec NR SR J. Šimko. V novinárskej partii počnúc najstaršími nebudú tradične chýbať J. Leško, J. Jacoš, Jurčišin, M. Seman, V. Zamborský, S. Dohovič, Grejták, Országh, Novotný, Belej, Frank, Zubák, S. a P. Bačenkovci, J. Krivák, I. Dadej, R. Imrich, Miroľa...

Korzár podotkol, že sa „črtá dobrá sranda“. PRESS TEAM nedávno viac-menej úspešne (získal cenu ako najsympatickejšie družstvo) absolvoval turnaj vo Svidníku Spájame aj športom.

Podduklianske novinky k tomuto podujatiu napísali:
„Už tradične sa III. ročník futbalového turnaja SPÁJAME AJ ŠPORTOM odohrával v areáli Vojenského múzea vo Svidníku. Toto športovo-spoločenské podujatie pripravili Podduklianske novinky a Občianske združenie Chránime kraj pod Duklou v spolupráci s Mestským a Okresným úradom vo Svidníku a pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka.“

Podduklianske novinky ďaleej informujú, že v spomínanom areáli sa „zišlo niekoľko desiatok tých, ktorí si prišli zmerať svoje futbalové umenie, pookriať na duši, posedieť si v príjemnom prostredí s príjemnými ľuďmi a stráviť tak prvý augustový deň. III. ročník futbalového turnaja dostal názov SPÁJAME AJ ŠPORTOM aj preto, že jeho hlavnou myšlienkou je ľudí spájať a nie rozdeľovať. Tomu bola podriadená príprava podujatia i celý jeho priebeh. Ocenili to aj zástupcovia organizátorov, účastníci turnaja i ďalší pozvaní hostia.“

O novinárskom tíme napísali: „Svoje futbalové umenie predviedol aj výber novinárov Prešovského kraja. V ich dresoch sa predstavili také novinárske esá ako Svjaťo Dohovič z Pravdy, Jožko Jurčišin z TASR, Mišo Frank s Jánom „Džanym“ Leškom z Prešovského denníka Korzár, „enkláva“ z Prešovského večerníka v zložení Jano Miroľa, Jano Jacoš, Marek Seman, Milan Grejták a Viktor Zamborský a spolu s nimi aj spolupracovník našej redakcie Andrej Dudáš.“

Výsledky v kocke
PSK - NOVINÁRI 5:2 (3:2), góly: Lupták 3, Cocuľa, Chudík - Leško, Andrej Dudáš, SVIDNÍK - STRZYZÓW 0:5 (0:3), góly: Sztench, Lipka, Machnica, Marek Szliwinski, Leszňak, RIADITELIA - PSK 1:3 (0:1), góly: Kosár - Lupták 2, Makatúra, NOVINÁRI - SVIDNÍK 0:7 (0:2), góly: Kruľ 3, Mihálik 2, Štefanco, Cyril Dudáš, STRZYZÓW - RIADITELIA 7:1 (4:0), góly: Machnica a Nemec po 2, Marek Szliwinski, Leszňak, Sztench - Hnat, RIADITELIA - SVIDNÍK 4:4 (3:3), góly: Kosár 2, Čičvara, Hnat - Kruľ 3, Bartko, STRZYZÓW - PSK 5:2 (2:0), góly: Sztench 2, Szliwinski Marek, Nemec, Leszňak - Cocuľa, Ernst, RIADITELIA - NOVINÁRI 7:2 (3:0), góly: Hnat 3, Kosár a Čičvara po 2 - Andrej Dudáš, Miroľa, SVIDNÍK - PSK 2:3 (1:1), góly: Kruľ, Mihálik - Lupták, Cocuľa, Ernst, NOVINÁRI - STRZYZÓW 3:14 (0:7), góly: Leško, Andrej Dudáš, Grejták - Marek Szliwinski a Piotr Szliwinski po 5 Gura 3, Lipka

Foto: Poddukliaske novinky a archív Korzára

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK