Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Silná štvorka zvíťazila, nováčikovia bez bodu

Svoju dvadsiatu šiestu sezónu odštartovala aj najvyššia súťaž v malom futbale, Pohár primátora. Dvanásť účastníkov má za sebou úvodné kolo, ktoré sa obišlo bez výraznejších prekvapení. Tak ako už niekoľko sezón, aj teraz sa presadili predovšetkým skúsené celky. Trocha sklamaním je úvodné vystúpenie nováčikov, ktorí nezískali ani bod.

Elmont si vo svojom prvom vystúpení zmeral sily s Nobytom (ex FC Ambra). Napriek obojstranným predsezónnym problémom so skladbou mužstiev, sa presadil papierový favorit. Elmont zvíťazil 6:3 a má na svojom konte dôležité víťazstvo. Aj okolo Gemor teamu, vlaňajšieho vicemajstra, boli rôzne šumy. Tie sa však nakoniec nepotvrdili a mužstvo vykročilo razantne. V súboji s nováčikom FC ČIKO sa zrodilo jednoznačné víťazstvo Gemoru 11:2. Nováčik teda neurobil najšťastnejší krok do sezóny, ale z jeho strany to určite nie je posledné slovo. MFC Tatra Temex nenašiel v podobe oslabeného Sídliska II dôstojného súpera. Druhý vicemajster hral čo potreboval a dosiahol výsledok kola, v pomere 20:6.

Hesta tiež nezaváhala a BF Design už druhý rok po sebe nedokázal zobrať body silným celkom. Výsledok 9:4 v prospech Hesty hovorí jasnou rečou. Majster Atak Brahama mal za súpera druhého z nováčikov - Alfa Tyre A. Lepšie začal obhajca titulu, no ako prvý sa po nedorozumení v obrane ujal vedenia súper. Potom už prevzal taktovku hry Atak Brahama a viedol ešte v prvej časti hry 4:1. Vtedy sa zdalo, že súper nebude viac odolávať, ale opak bol pravdou. Na začiatku druhého polčasu stiahol nováčik na 3:4 a majster mal občas aj trocha šťastia. Postupne sa spamätal a opätovne ušiel súperovi na rozdiel štyroch gólov (7:3, 8:4 i 9:5), aby v závere „dorazil“ súpera na konečných 11:5. Nováčik predviedol snaživý a bojovný výkon, ale predovšetkým v defenzíve toho až priveľa nechal na nestarnúceho gólmana Semana, ktorý napriek výbornému výkonu nedokázal odvrátiť prehru svojho celku. Rovnako ako v minulej sezóne, tak aj teraz na seba v prvom kole narazili PreDops a Markob. A rovnako ako v minulej sezóne aj tento duel dopadol. PreDops bol lepší po každej stránke a zvíťazil presvedčivo 13:2.

Program nasledujúceho kola:
Sobota, 8.h: Atak Brahama - Gemor team (G), BF Design - Elmont (P), FK ČIKO - MFC Tatra Temex (M). 9,45 h: Alfa Tyre A - Markob (G), Sídlisko II - Hesta (P), Nobyt - PreDops (M).

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK