PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12066/futbal-1-_fc_tatran_presov_-_spartak_trnava_0-1_v_33-_kole_cl-_presov_vypadol.html

Futbal: 1. FC Tatran Prešov - Spartak Trnava 0:1 v 33. kole CL, Prešov vypadol

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov opúšťajú najvyššiu slovenskú súťaž. O ich zostupe do II. ligy definitívne rozhodla prehra 0:1 so Spartakom Trnava v záverečnom 33. kole Corgoň ligy.

1. FC Tatran Prešov - Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Gól: 27. Vlasko (11m). Rozhodoval: Vad (Maď.), ŽK: Lipták, Gergel - Mikovič, Schranz, Grabež, ČK: Kolbas - Karhan, 4500 divákov

Zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: Diviš - Bartek, Jacko (46. Jakovlev), Petráš, Kolbas - Lipták (80. Bernardo) - Papaj, Gergel, Krob (69. Poliaček) - Novák, Marcin
Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Banovič, Karhan, Klabník, Grabež - Kaščák - Schranz (74. Pavelka), Vlasko (79. Sabo), Vyskočil - Mikovič (89. Deket)

V Prešove začali aktívnejšie hostia, no pozorná defenzíva domácich dokázala odvrátiť ich rodiace sa šance. Prvá strela na Divišovu bránu prišla v 10. minúte, s Janečkovou strelou si však bez problémov poradil. Prešovčania pohrozili po krížnej strele Nováka v 17. minúte, ale lopta z jeho kopačky napokon putovala mimo priestor hosťujúcej brány. V 26. minúte Kolbas nedovolene stiahol v šestnástke Schranza a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Kolbas navyše uvidel červenú kartu. Loptu na biely bod si postavil Vlasko a otvoril skóre duelu - 0:1. "Zelenobieli" mohli vyrovnať po ďalekonosnej strele Gergela, ktorý natiahol trnavského gólmana. Ten sa vyznamenal aj pri priamom kope Nováka o päť minút neskôr, keď vytlačil loptu na brvno. Trnavčania pohrozili v 41. minúte, no Vyskočil z pravej strany nechal vyniknúť Diviša.
Domáci hráči mohli vyrovnať v 48. minúte, ale Liptákova hlavička mierila nad Rusovovu bránu. O päť minút neskôr stiahol prenikajúceho Nováka trnavský kapitán Karhan a hlavný arbiter siahol po druhý raz po červenej karte. Z následného priameho kopu Krob poriadne natiahol brankára hostí. Tatran ožil jeho hráči sa tlačili do zakončenia, Krob a po ňom Novák však netrafili bránu hostí. Hra sa postupne vyrovnala, obidve družstvá pozorne bránili a hrozili po rýchlych kontrách. S črtajúcimi šancami si obidve mužstvá dokázali poradiť. V 81. minúte preveril pozornosť trnavského gólmana Poliaček, stav sa však nezmenil. V závere sa Prešovčania tlačili smerom dopredu, v nadstavenom čase mohol vyrovnať hlavou Gergel, Rusov si dal pozor. Trnavčania si najtesnejšie víťazstvo aj so šťastím postrážili a mohli sa tešiť z účasti v najvyššej slovenskej súťaži aj v budúcej sezóne.

Hlasy trénerov:
Jozef Bubenko, tréner Prešova: "O zápase a vypadajúcom rozhodla penalta. Nie je to prvý raz, čo sa proti Prešovu pískala penalta, i to, že nám vylúčili hráča. Nie je to po prvý raz, čo Trnava hrala presilovku o jedného hráča. Taký je futbalový život. Boli sme zlí prvých dvadsať minút, potom to bolo rozhárané a gól, ktorý sme potrebovali streliť, sme nestrelili. Žiaľbohu sme zostali na poslednom mieste."
Vladimír Ekhardt, tréner Trnavy: "V prvom rade by som chcel poďakovať môjmu mužstvu, že dnes zvládlo tento náročný zápas. Všetci nás odpisovali, posielali nám truhly. Veril som v toto družstvo a že nemôžeme byť najhorší. Mali sme obrovskú smolu v predchádzajúcich zápasoch a porážali sme sa vlastnými gólmi. Boli sme predovšetkým lepší v prvom polčase a v druhom ho doviedli do víťazného konca."

Foto: greatmilan

 
26.5.2013 | Šport | čítané: 5281 krát