PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12092/komajota_na_drink_in_feste_predstavi_novy_koncertny_program.html

Komajota na Drink In Feste predstaví nový koncertný program

Drink In Fest napísal minulý rok svoju prvú kapitolu a keďže zaznamenal úspech, hudobná komunita Umpax sa rozhodla tento rok pripraviť druhé pokračovanie s tým, že dominantný priestor na pódiu bude patriť novej vlne prešovských kapiel, ktoré od začiatku roka odohrali svoje koncerty v hudobnej relácii Svetlá hodinka moderovanej dvojicou HuČo.
Komajota

Popri Binery, Superamigo, Fúzy Múzy, či Rigid Frigid nebudú chýbať ani stálice Raindown a Komajota.

Bubeník Komajoty Stano Čorej priznal, že kapela sa na vystúpenie v rámci Drink In Festu teší o to viac, že odpremiéruje nový koncertný program. „Od posledného albumu Kolobeh spred troch rokov pracujeme priebežne na nových skladbách. Pokope ich máme okolo dvadsaťdva, ale do úzkeho výberu sa dostalo len sedem“, prezradil Stano Čorej, ktorý je aj jedným zo spoluorganizátorov Drink In Festu.

Sedem noviniek nemá podľa Komajoty, ako S. Čorej s úsmevom poznamenal, žiadny súvis s číselnou symbolikou, ale ide o prirodzený vývoj, ktorý jej členom priniesol ich muzikantský život. „Komajota sa mení. Vnímanie vecí a spôsob interpretácie, ktorý nás baví, je iný. Skladby to musia reflektovať. To nás motivovalo na zaradenie toľkých nových vecí do programu“, vysvetľoval S. Čorej.

Prvým singlom z nových piesní je skladba Dve muchy. Po jej premiére v rádiu sa na ňu môžu tešiť aj fanúšikovia v Prešove. „Ostatné skladby si musíte prísť vypočuť, pretože slovami sa to nedá vypovedať“, dodal v dobrej nálade S. Čorej.

Okrem koncertov kapiel sa môžu návštevníci tiež tešiť na Divadlo Portál, live painting alebo výstavy Socha-drevo a Periférne videnie. Prijemným popoludním v areáli Drink Inu na Okružnej ul. v Prešove bude sprevádzať moderátor Radovan Kollarčík. Po ukončení oficiálneho programu je pripravená afterparty Radio Grooves dvojice Radovan & José. Vstup na festival je od 11.00 do 14.00, kedy bude pripravený program pre deti, zdarma. Vstupenky na koncertnú časť za 4 eurá sa dajú zakúpiť v Drink Ine.

Podujatie: http://pis.sk/podujatie/3055/drinkin_fest_2013.html

 
30.5.2013 | Autor: Imrich Makó | Kultúra a voľný čas | čítané: 7270 krát