PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12099/dobry_festival_s_petrom_lipom-_petrom_nagyom_a_imt_smile.html

Dobrý festival s Petrom Lipom, Petrom Nagyom a IMT Smile

Siedmy ročník Dobrého festivalu v Prešove privíta fanúšikov dobrej hudby 21. a 22. júna opäť v amfiteátri. Pripravené budú tri pódiá - Dobrá hudba, Šariš dobrá piváreň a Jack Daniel's music štart.
(foto: greatmilan)
(foto: greatmilan)

Chýbať nebudú tradičné stany Hare krišna, Detský kútik a Dobrí bojovníci.

Na festivalovom pódiu sa v priebehu dvoch dní predstavia Freak Power (UK), IMT Smile, Peter Lipa, Peter Nagy, Chiki Liki Tu-A, Heľenine Oči, Mloci, Žobráci, Hrdza, Andrej Šeban, Nocadeň, Edo Klena, Metropolis, Dalla Matina Alla Sera, Raindown, Andy Belej, Binery, Kandráčovci, Sám Sebou, Prešovský Dixieland či Steve Walsh Trio (USA, SK). V tanečnom stane to budú Roni Size, Giom, Gapa and Groovin' Heads & Terrence Williams (USA), Overhaul & Gurry (Back2Love DJ's), Lucas Hulan, IM Cyber, Kitten & The Hip (UK), Zašo & Back2Love DJ's, Duall a Bendhy.

Súčasťou podujatia je od jeho začiatkov tanečný stan, ktorý v tomto roku dosiahne zatiaľ najväčšie rozmery v histórii festivalu. Zabávať sa v ňom bude viac ako tisíc návštevníkov, ktorí sa môžu tešiť už prvý deň festivalu, na nočnú house - party Back2Love Night. Tá sa skončí až východom ranného slnka. Headlinerom Back2Love Night bude producent, remixér a dídžej Giom.

Rozhodnutie organizátora festivalu Mira Táslera, staršieho z dvojice známych bratov, dať väčší priestor menšinovým žánrom, sa ukázalo ako správne a získalo si mnoho fajnšmekrov. Súviselo to aj so zaradením Back2Love dídžejov do programu v roku 2011, kedy si vďaka svojmu vystúpeniu získali veľký ohlas u publika. Z pôvodne malého stanu si tak fanúšikovia aj vďaka Back2Love vyžiadali oveľa väčší priestor, ktorý tento rok zaplní viac ako tisíc tancujúcich návštevníkov festivalu.

Už siedmy rok ponúkneme program na troch hudobných pódiách. Od minulého roka sme sa presunuli do prešovského amfiteátra, ktorý desať rokov chátral. Tento rok bude amfik pripravený na plnú prevádzku, neustále ho upravujeme, aby sme návštevníkom vytvorili príjemné prostredie v novom kultúrnom parku v meste Prešov“, pozýva na festival jeho hlavný organizátor Miro Tásler.

 
1.6.2013 | Autor: TASR | Kultúra a voľný čas | čítané: 4536 krát