Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Na Dobrom festivale v Prešove sa zídu známi rodáci

Prešovský Dobrý festival sa blíži, fanúšikov na siedmom ročníku privíta opäť na amfiteátri už 21. a 22. júna. Na troch pódiách sa v priebehu dvoch dní predstaví na šesť desiatok interpretov a skupín.

Na snímke zľava organizátor Dobrého Festivalu Miroslav Tásler, líder skupiny I.M.T.SMILE Ivan Tásler, spevák Peter Nagy a hudobníci Peter Lipa a Andrej Šeban (foto: TASR)
Na snímke zľava organizátor Dobrého Festivalu Miroslav Tásler, líder skupiny I.M.T.SMILE Ivan Tásler, spevák Peter Nagy a hudobníci Peter Lipa a Andrej Šeban (foto: TASR)

tavebnými úpravami prešiel aj samotný amfiteáter, v minulosti prešovské centrum hudby a filmu.

Domácimi headlinermi budú IMT Smile na čele s Ivanom Táslerom, Peter Lipa, Peter Nagy so skupinami, všetko rodení Prešovčania. Príde aj známy gitarista Andrej Šeban, v jeho sprievodnom Bande hrajú rovnako dvaja východniari.

Na Dobrom festivale sa snažíme dať priestor domácim kapelám“, uviedol na dnešnom stretnutí s médiami v Bratislave organizátor festivalu Miro Tásler, starší z dvojice bratov Táslerovcov a zároveň kapelník IMT Smile. Dokladom jeho slov sú ďalšie skupiny Heľenine oči, Chiki Liki Tu-a, Raindown, Mloci, Žobráci, Hrdza, Edo Klena, Zašo + Back2Love, Andy Belej, všetko prešovské formácie. Doplňujú ich košické skupiny Nocadeň a Siempre. V line-upe podujatia sú aj zahraniční interpreti na čele s anglickou skupinou Freak Power, ďalšími budú anglickí Kitten & The Hip či Rony Size. Súčasťou podujatia je od jeho začiatkov tanečný stan, ktorý tento rok dosiahne zatiaľ najväčšie rozmery v histórii festivalu. Zabávať sa v ňom bude viac ako tisíc návštevníkov, ktorí sa môžu tešiť už prvý deň festivalu na nočnú house party Back2Love Night.

V ponuke sprievodných akcií sú už tradične stan Hare krišna a Dobrí bojovníci. Pre deti bude pripravený Dobrý detský kútik s hrami, maľovaním na drevo a sklo, výrobou šperkov, maľovaním na tvár aj čítaním rozprávok.

Budú tri veľké koncertné zóny, novinkou bude špeciálna gastro zóna s veľkou kolibou, kde sa budú variť pirohy, bryndzové halušky či strapačky s kapustou. Dokonca sme mysleli aj na fajčiarov, ktorí budú mať vlastnú zónu a nebudú prekážať nefajčiarom. V týchto dňoch ešte realizujeme zemné práce s úpravou príjazdovej cesty, zázemie pódia je upravené vrátane koncertnej plochy. Minulý rok sme pred festivalom nestihli veľa úprav, tento rok sa však veľa zmení, je nový hlavný vstup aj prístup a sedenie v samotnom hľadisku. Vylepšené je aj stanové mestečko s hygienickou zónou“, uviedol pre TASR Miro Tásler.

To je náš každoročný štandard, že na Dobrom festivale pripravíme program a zahráme ho. Vždy sa na to teším, je to pre nás trocha unikátny koncert tým, že sme doma. Emócia tejto kapely v Prešove za posledné roky je čoraz silnejšia. Najmä posledné koncerty na Dobrom festivale, kde s nami vystúpila Katka Knechtová po mnohých rokoch, ten amfiteáter opäť ožil. Teším sa, že aj my sme k tomu prispeli. Som rád, že festival stále trvá, aj keď nepatrí k najväčším na Slovensku. Účasť na ňom je prekvapivo vysoká. Má svoju špecifickú atmosféru, zažil som na ňom jedno veľmi silné vystúpenie Garyho Moora. Vytvorili sme pre túto sezónu nový setlist, dáme aj jednu šarišskú ľudovú pesničku, bude to prekvapenie“, doplnil pre TASR líder kapely IMT Smile Ivan Tásler.

V mojom prípade to bude návrat na miesto, kde som toho veľa zažil, lebo ten „amfík“ bol pre mňa kultovým miestom. Nielen filmové festivaly pracujúcich, ktoré som tam zažil, ale aj prvé koncerty, napríklad vystúpenie Orchestra Karla Vlacha, Orchester Gustáva Broma či skupinu Kučerovcov. Teším sa, že sa tam vrátim, hlavne keď počujem správy, že ten amfiteáter opäť vyzerá trocha k svetu“, pridal svoj názor v týchto dňoch jubilujúci Peter Lipa.

Pre mňa je to špeciálne miesto, tu som prežil prvé lásky aj prvé vystúpenia, veľmi rád sa vrátim na miesto mojej mladosti“, dodal ku koncertnému návratu na prešovský amfiteáter Peter Nagy.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Súvisiace články
19.6.2013 Detský kútik na Dobrom festivale 11.6.2013 Na Kapušianskom hrade našlo prácu 30 nezamestnaných 11.6.2013 Britské vlajky nad Dobrým Festivalom 1.6.2013 Dobrý festival s Petrom Lipom, Petrom Nagyom a IMT Smile 2.5.2013 Začína nová éra prešovského Amfiteátra 8.4.2013 Dobrý Festival privíta ďalšiu legendu DNB 17.2.2013 Dobrý festival aj s veľkorozmerným tanečným stanom 21.1.2013 Dobrý Festival rozozvučí prešovský Amfiteáter aj tento rok
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK