PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12190/presovsky_informacny_server_ma_prvu_novinarsku_cenu.html

Prešovský informačný server má prvú novinársku cenu

Fotoreportér Prešovského informačného servera získal prvú cenu v súťaži najlepších novinárov.

Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Košiciach a Literárny fond 11. júna udelili ceny najlepším novinárom z východného Slovenska za rok 2012. Do súťaže sa zapojilo 57 autorov so 110 prácami.

Prvé miesto v kategórii elektronických médií je za príspevok spolupracovníka Prešovského informačného servera „Violista pri vyrušení počas koncertu napodobnil mobilné zvonenie, “ ktorý informoval o situácii na koncerte, kde violista Lukáš Kmiť bez zaváhania zaimprovizoval zahratím mobilného zvonenia. Namiesto trápneho pocitu z vyrušenia má publikum z koncertu príjemný zážitok a vďaka následnej publicite sa vážnej hudbe dostalo väčšej priazni.

Odborná porota na čele s predsedom Petrom Kubínyim ocenila žánrovú presahovosť diela, celosvetový dosah a poukázala na to, že dobré príspevky nemusia vznikať len prácou v redakciách, ale aj proaktivitou v teréne. Ide o prvé novinárske ocenenie pre Prešovský informačný server.

Článok na Prešovskom informačnom serveri informoval o udalosti ako prvý, neskôr sa rozšíril do svetových médií a videli ho milióny ľudí. Samotné video má na Youtube.com takmer 5 miliónov pozretí.

Mimochodom, hudobník Lukáš Kmiť pripravuje aj toto leto spolu so svojimi hosťami koncert vážnej hudby v prešovskej synagóge.

Michal Frank: Ako sme hodnotili novinársku súťaž http://www.frenky.sk/clanok/861/ako_sme_hodnotili_novinarsku_sutaz.html

 
19.6.2013 | Portál PIS | čítané: 6781 krát