Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dobrý festival už klope na dvere

Dobrý festival sa bude konať opäť na Amfiteátri v Prešove. Tento rok bude silno orientovaný na prešovskú scénu, vystúpi tu Peter Nagy, Peter Lipa či IMT Smile. Ťahákom podujatia bude anglická kapela Freak Power.

V piatok a sobotu, 21. a 22.júna bude v Prešove veselo. Opäť sa bude konať obľúbený festival, plný kvalitnej muziky. "Dobrý Festival, ktorý patrí medzi najväčšie hudobné podujatia na Východnom Slovensku, otvorí letnú festivalovú sezónu aj tento rok. Sila prešovskej hudobnej scény je veľká. Súčasne ako sila Dobrého Festivalu v tomto regióne. Práve domáce skupiny tvoria pevný základ dvojdňového programu, ktoré dopĺňajú interpreti z ďalších kútov Slovenska a zahraničia", informoval Edo Kopček, PR manažér podujatia.

Stálicami na festivale sú Heľenine oči a Chiki Liki Tu-A
Hlavným organizátorom podujatia je Miro Tásler z kapely IMT Smile. "Festival bude silno prešovský. Vystúpia tu hlavne interpreti z Prešova i Košíc", povedal M. Tásler. Hudobný program je postavený na troch generáciách prešovských hudobníkov. "Najúspešnejšie koncertné kapely Chiki Liki Tu-A a Heľenine Oči sú od prvého ročníka Dobrého Festivalu stálicami programu. Siedmi ročník Dobrého Festivalu ukáže v aktuálnej výbornej forme jazzmana Petra Lipu, Petra Nagya, Andrej Šeban Band a mnohých ďalších", skonštatoval E. Kopček. "Budeme hrať tak, ako sme v Prešove ešte nehrali. Vždy chceme na tomto festivale priniesť niečo nové", povedal Martin Lynch Mihalčin z kapely.

Tradičné jedlá
Na festivale vystúpia okrem iných aj Freak Power, Roni Size, Giom, IMT Smile, Andrej Šeban, Metropolis, Back2Love, Gapa&Groovin´Heads + Terrence Williams, Steve Walsh Trio, Žobráci, Nocadeň, Kandráčovci, IM Cyber, Lucas Hulan či Kitten and the Hip. Prekvapením na festivale bude aj to, že sa na ňom budú dať kúpiť halušky, či iné tradičné jedlá typické pre východné Slovensko. V stanovom mestečku bude hygienická zóna. Novinkou bude stan pre ženy s názvom Harmónia, krása na Dobrom Festivale.

Redakciu informoval Edo Kopček PR manažér Dobrého Festivalu
foto: Martin Trenkler

Harmonogram nájdete tu: http://pis.sk/podujatie/2698/dobry_festival_2013.html

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK