Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V Prešovskom kraji budú doplňujúce voľby v troch obciach

Doplňujúce voľby do obecných samospráv sa mali v Prešovskom kraji počas nadchádzajúceho víkendu konať v šiestich obciach. Napokon sa v sobotu (29. 6.) volebné miestnosti otvoria len v troch obciach. V ostaných sa nenašli žiadni kandidáti.

Voľby sa budú konať v obci Žehňa, okres Prešov, kde sa doterajší starosta vzdal funkcie. O tento post sa uchádzajú: 56-ročný podnikateľ Anton Krajňák (nezávislý), 53-ročný stavebný technik Slavomír Lipták (SMER-SD) a 36-ročný Jaroslav Sendža (SDKÚ-DS), ktorý je samostatne zárobkovo činnou osobou. Vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy obvodného úradu v Prešove Eugen Longauer doplnil, že v tejto obci predbežne evidujú zhruba 670 oprávnených voličov.

Starostu si budú voliť aj občania obce Geraltov, okres Prešov, kde sa tento post uvoľnil potom, ako z funkcie odstúpila doterajšia starostka. O miesto sa uchádza iba jedna kandidátka, ktorou je 43-ročná účtovníčka Danka Dobranská (Smer-SD). V zoznamoch bolo predbežne zapísaných 130 oprávnených voličov.

Longauer doplnil, že v prešovskom obvode sa uskutočnia voľby aj v obci Janov, okres Prešov, kde evidujú okolo 230 voličov. O uvoľnený post poslanca obecného zastupiteľstva prejavil záujem jeden kandidát.

Maratón vypisovania volieb pokračuje aj v obci Harakovce, okres Levoča, tam sa však už po tretíkrát za sebou voľby nakoniec neuskutočnia. Vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy Obvodného úradu v Poprade Ladislav Maličký konštatoval, že o post starostu v tejto obci opäť nikto neprejavil záujem.

K volebným urnám nepôjdu v sobotu ani obyvatelia obce Pavľany, okres Levoča, kde sa malo rozhodovať o obsadení dvoch miest obecných poslancov. Ani tu sa nenašiel žiadny záujemca o tieto funkcie.

Obecného poslanca mali voliť aj obyvatelia Ondavky, okres Bardejov, tam sa však napokon voľby neuskutočnia. Galina Ščerbáková z Obvodného úradu v Bardejove informovala, že sa neprihlásil žiaden kandidát.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK