Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Letný biliardový turnaj vyhral osemročný chlapec

Viac než desať hodín trval sobotňajší Letný biliardový turnaj v Prešove. Palmu víťazstva si napokon odniesol iba osemročný hráč, ktorý porazil aj o dve generácie starších súperov.

Vekový rozdiel medzi najstarším a najmladším účastníkom turnaja bol 47 rokov! Skúsenosti napokon nepomohli, osemročný Michal Frank z Prešova zdolal v napínavom semifinále Ivana Vooka tesne 3:2. Vo finále si poradil aj s ďalším päťdesiatnikom, skúseným Františkom Malaníkom z Bardejova, nad ktorým zvíťazil 4:0.

Turnaj zorganizoval v sobotu Biliardový klub PKO Prešov a kultúrne stredisko PKO Centrum. Súťažilo sa v hre č. 8, systémom double KO. Akcia bola súčasťou Kultúrneho leta 2013. Turnaja sa zúčastnilo 14 amatérskych biliardistov z Prešova, Bardejova i Košíc. Väčšinou išlo o dospelých hráčov, výnimku tvoril práve osemročný Prešovčan, ktorý napokon všetkým „vypálil rybník“ a z Centrumu si odniesol pohár pre víťaza.

Peter Baran z Biliardového klubu PKO Prešov konštatoval, že turnaje pre neligových hráčov chcú organizovať aj v budúcnosti. "Je to dobrý spôsob ako spropagovať tento šport a umožniť zahrať si ho aj amatérom. Ľudia ho ešte stále často považujú za krčmovú hru, čo samozrejme tak nie je. Výhodou tohto športu je, že ho môžu hrať mladí i starší", povedal. Baran dodal, že jednotlivé zápasy Letného biliardového turnaja boli vyrovnané a aj neligoví hráči, ktorí sa tomuto športu venujú iba rekreačne, prejavili svoju hernú kvalitu. Víťazstvo najmladšieho z nich ho však prekvapilo.

Foto: Darina Zavadinková, PKO

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK