PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12385/letny_biliardovy_turnaj_vyhral_osemrocny_chlapec.html

Letný biliardový turnaj vyhral osemročný chlapec

Viac než desať hodín trval sobotňajší Letný biliardový turnaj v Prešove. Palmu víťazstva si napokon odniesol iba osemročný hráč, ktorý porazil aj o dve generácie starších súperov.

Vekový rozdiel medzi najstarším a najmladším účastníkom turnaja bol 47 rokov! Skúsenosti napokon nepomohli, osemročný Michal Frank z Prešova zdolal v napínavom semifinále Ivana Vooka tesne 3:2. Vo finále si poradil aj s ďalším päťdesiatnikom, skúseným Františkom Malaníkom z Bardejova, nad ktorým zvíťazil 4:0.

Turnaj zorganizoval v sobotu Biliardový klub PKO Prešov a kultúrne stredisko PKO Centrum. Súťažilo sa v hre č. 8, systémom double KO. Akcia bola súčasťou Kultúrneho leta 2013. Turnaja sa zúčastnilo 14 amatérskych biliardistov z Prešova, Bardejova i Košíc. Väčšinou išlo o dospelých hráčov, výnimku tvoril práve osemročný Prešovčan, ktorý napokon všetkým „vypálil rybník“ a z Centrumu si odniesol pohár pre víťaza.

Peter Baran z Biliardového klubu PKO Prešov konštatoval, že turnaje pre neligových hráčov chcú organizovať aj v budúcnosti. "Je to dobrý spôsob ako spropagovať tento šport a umožniť zahrať si ho aj amatérom. Ľudia ho ešte stále často považujú za krčmovú hru, čo samozrejme tak nie je. Výhodou tohto športu je, že ho môžu hrať mladí i starší", povedal. Baran dodal, že jednotlivé zápasy Letného biliardového turnaja boli vyrovnané a aj neligoví hráči, ktorí sa tomuto športu venujú iba rekreačne, prejavili svoju hernú kvalitu. Víťazstvo najmladšieho z nich ho však prekvapilo.

Foto: Darina Zavadinková, PKO

 
6.8.2013 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 4954 krát