Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Vo Veľkom Šariši by mala pribudnúť kancelária prvého kontaktu i kamery

Mesto Veľký Šariš by v priebehu niekoľkých týždňov malo ukončiť výber dodávateľa na nový kamerový systém, ktorý v meste rozmiestnia. V rámci tejto aktivity by chceli otvoriť aj kanceláriu prvého kontaktu.

(ilustračné foto)

Jedným z dôvodov, prečo chceme kamerový systém, bolo aj dohliadnuť na verejný poriadok v rómskej osade, v centrálnej zóne, na ulici M. R. Štefánika pri Medulienke a na detskom ihrisku za futbalovým ihriskom. Vychádzali sme z týchto lokalít, nemáme však určené, koľko tých kamier bude. Tento týždeň bude zverejnená výzva na predkladanie cenových ponúk“, povedal právnik mesta Veľký Šariš.

Mesto na to dostalo dotáciu vo výške 4000 eur z Ministerstva vnútra SR, tak ako ďalších 328 ďalších projektov miest a obcí na Slovensku. Mesto má už v rozpočte schválených ďalších 1000 eur na tento účel z vlastných zdrojov a taktiež majú podľa prednostky Mestského úradu vo Veľkom Šariši Márie Gáborovej prísľub od súkromného investora na ďalších 2000 eur. Koľko kamier nainštalujú, závisí najmä od ceny týchto kamier a cenových ponúk, ktoré budú predložené.

Mesto plánuje vo vestibule zároveň svojpomocne zriadiť kanceláriu prvého kontaktu a pracovník, ktorý bude podávať informácie na tomto mieste, by mal na starosti aj sledovanie záznamov týchto kamier. Na tento účel by sme chceli zriadiť chránenú dielňu a tak znížiť náklady na mzdu pre tohto pracovníka“, povedala prednostka.

Kamery by mohli byť podľa právnika nainštalované už koncom septembra, kanceláriu prvého kontaktu by chceli zriadiť najneskôr v októbri alebo novembri.

Veľký Šariš má momentálne jednu kameru, ktorá je umiestnená na budove mestského úradu.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK