Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Stredoškolské časopisy z Prešovského kraja hodnotia novinári

Regionálna kancelária Slovenského syndikátu novinárov (SSN) v Prešove a Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyhlásili v marci súťaž stredoškolských časopisov. Prihlásilo sa do nej 18 časopisov.

Teraz sa začína ich hodnotenie, ktoré by malo trvať niekoľko týždňov.

Odborná porota zložená z novinárov a zástupcov samosprávy sa začína zaoberať časopismi zo siedmich gymnázií a 11 stredných škôl Prešovského kraja. Výsledky by mali byť zverejnené v novembri v rámci osláv Medzinárodného dňa študentstva, keďže súťaž sme vymysleli ako aktivitu súvisiacu s týmto dňom“, povedal člen výboru Regionálnej kancelárie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a autor myšlienky súťaže Ján Jacoš.

Do súťaže sa podľa jeho slov prihlásili občasníky i časopisy s vyššou periodicitou z Prešova, Popradu, Vranova, Svitu, Lipian, Starej Ľubovne a Bijacoviec. Najviac časopisov je z Prešova.

Súčasťou vyhodnotenia vydavateľskej činnosti študentov stredných škôl bude aj workshop s víťazmi súťaže o tom, ako tvoriť dobré noviny. Organizovať ho bude prešovská Regionálna kancelária SSN. Tá plánuje podľa jej predsedu Michala Franka súťaž stredoškolských časopisov organizovať každý druhý rok.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK