PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/125/tatranci_proti_najproduktivnejsiemu_utoku.html

Tatranci proti najproduktívnejšiemu útoku

Bodku za na tri dni rozťahaným siedmym marssuperligovým kolom dá v pondelok podvečer na bratislavskom Tehelnom poli súboj belasých s Tatranom Prešov. Aktuálne v tabuľke tretí zeleno - bieli sa za superligovým lídrom vydali včera po predpoludňajšom tréningu.

Ich cesta tradične potom viedla k Seneckým jazerám, kde výprava Prešovčanov prenocovala a do dejiska zápasu príde asi hodinu a pol pred výkopom, ktorý je stanovený na 18. hodinu. Keďže tatranci šieste kolo predohrávali s Artmediou Petržalka minulý piatok, na prípravu mali tentoraz viac času. Starostí však o nič menej...

"Veruže, starostí, čo sa týka zraneniami značne okypteného kádra, neubudlo. Práve naopak," konštatoval pred včerajším tréningom tréner FC Tatran Prešov Mikuláš Komanický. "Vo štvrtok musel pre bolesti v kolene predčasne z trávnika Marek Petruš. Dúfam len, že to nebude nič vážne. V opačnom prípade si naozaj neviem predstaviť ako by sme riešili zloženie našej obrannej formácie. Na druhej strane, keď sme sa dočítali v akej pohode sa vrátilo mužstvo Slovana z Tbilisi, nečakala by nás v Bratislave veru žiadna prechádzka... Na druhej strane si ale myslím, že nášmu mužstvu by nemalo nič brániť hrať futbal a postarať sa o prípadné prekvapenie."

Vari netreba ani zdôrazňovať, že na Tehelnom poli vami spomínané prešovské zadné rady musia čeliť súčasnému najproduktívnejšiemu útoku...

"Nemyslím, že v konfrontácii, ktorú máte na mysli, záleží len na obrannej formácii. Tam veľa bude závisieť od toho ako jej pomôžu ostatní hráči mužstva. Či sa im podarí udržať dlhšie loptu pod kontrolou na súperovej polovici, ako dokážu pokryť stred poľa a nedovoliť im odtiaľ zásobovať útočníkov Slovana loptami. Skrátka, prvá fáza obranných povinností začína u hrotových hráčov."

Tatran zrejme vyrukuje i na štadióne Slovana Bratislava s osvedčenou taktikou. Zabezpečí priestor pred vlastnou šestnástkou, vynasnaží sa prehustiť stred poľa a pokúsi sa ťažiť z rýchlych protiútokov. Alebo sa mýlime?

"V podstate nie. Posledné tri, štyri tréningy sme modelovali vyslovene na herný spôsob Slovana. Aj v prípravnom zápase v Lipanoch sme nastúpili v zostave i rozostavení v akom by sme chceli hrať na Tehelnom poli."

O maródoch Martausovi, Adamovi, Lengyelovi, Pončákovi sme sa zhovárali ešte v strede týždňa. S nimi sa rátať ešte nedá. Problémy po medzištátnom zápase slovenských olympionikov v Holandsku mal Hlinka. Už je uzdravený? "Vyzerá to tak, že Hlinka by mohol proti Slovanu nastúpiť. Víťazný káder so zápasu s Petržalkou je taktiež v poriadku. Akurát nemôžeme rátať s mladým Šestákom, ktorý sa zranil minulú nedeľu v drese nášho béčka. Po vypršaní trestu je však už k dispozícii Lelkeš."

Tatranci si dobre pamätajú poltuctový debakel na Tehelnom poli z úvodu jarnej časti minulého ročníka. Pochopiteľne, že rehabilitáciu by ste najradšej brali stopercentnú. Akú hodnotu by mal pre vás i prípadne získaný bod v dnešnom stretnutí s belasými?

"Určite veľkú. Po zápase so Slovanom nás totiž čaká ťažká séria. Stále sa zlepšujúci Ružomberok a potom dva zápasy vonku. V Košiciach a v Žiline. Čiže, každý získaný bod s týmito súpermi, pochopiteľne, i z Tehelného poľa, mal by pre nás cenu zlata."

 
28.8.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 2625 krát