Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V Sabinove skolaudovali zrekonštruovanú budovu polikliniky

Po viac ako ročnej rekonštrukcii včera slávnostne skolaudovali budovu Polikliniky v Sabinove. Od mája 2012 do júna 2013 prebiehali na budove rekonštrukčné práce za 966.000 eur.

(Poliklinika Sabinov - pracovisko RTG)
(Poliklinika Sabinov - pracovisko RTG)

Viac ako 918.000 bola výška nenávratného príspevku z eurofondov a 48.000 boli prostriedky mesta Sabinov. Samozrejme, potreba prostriedkov sa zvyšovala, pretože priebežne bolo potrebné doriešiť veci, ktoré pôvodne v projekte neboli. Projekt riešil rekonštrukciu budov, sociálnych zariadení, modernizáciu kotolne a prestavbu RTG“, informoval riaditeľ Polikliniky v Sabinove Miroslav Čekan.

Zateplené budovy prinesú podľa neho úsporu energií a nový röntgen s mamografom prinesú najmä pre pacientov väčší komfort a kratšie čakacie doby. Snímky sa už nebudú dávať pacientom do ruky, ale ak majú lekára mimo budovy, tak na CD nosiči, v prípade, že lekár je priamo v budove, dostane výsledok elektronicky.

Mesto na tejto rozsiahlej rekonštrukcii participovalo sumou 63.000 eur. No odkedy sme dostali polikliniku do správy od Prešovského samosprávneho kraja, investovali sme viac ako 150.000 eur v súvislosti s priebežným zlepšovaním prostredia a služieb“, povedal primátor mesta Sabinov Peter Molčan.

V budove polikliniky je podľa riaditeľa 38 ambulancií, zariadenie poskytuje zdravotnú starostlivosť približne pre 60.000 ľudí.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK