PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12554/j-_hudacky_ohlasil_svoju_kandidaturu_na_predsedu_psk.html

J. Hudacký ohlásil svoju kandidatúru na predsedu PSK

Poslanec Národnej rady SR a podpredseda KDH Ján Hudacký dnes ohlásil svoju kandidatúru na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a predstavil svoj volebný program.
Ján Hudacký

Hudacký je kandidátom pravicovej koalície KDH, SDKÚ-DS a Most–Híd.

Môj volebný program sa opiera o tri základné piliere - oživenie hospodárstva regiónu a zamestnanosti podporou živnostníkov, farmárov, malých a stredných podnikateľov, ďalej aktívnu podporu a rozvoj dopravnej infraštruktúry a stimuláciu rozvoja cestovného ruchu“, povedal na tlačovej konferencii Hudacký.

Poznamenal, že Prešovský kraj má veľký potenciál v prírodnom bohatstve a historických pamiatkach svetového významu, čo treba využiť. Potenciál regiónu je však podľa neho predovšetkým v schopných, aktívnych a obetavých ľuďoch a je povinnosťou ho bezodkladne využiť. V oblasti dopravy sa chce zamerať na presadenie rýchlostnej cesty R4 a tzv. modrého variantu okolo Domaše s tunelovým riešením cez horský priechod Petič.

Koalícia KDH, SDKÚ-DS a Most–Híd postaví spoločnú kandidačnú listinu na poslancov PSK v plnom počte, t. j. 62 poslancov. Odovzdať by ju chcela zrejme budúci týždeň.

Okrem Hudackého už odovzdali svoju kandidatúru na predsedu PSK dvaja kandidáti. Slovenská ľudová strana navrhla 54-ročného podnikateľa Jozefa Mihalčina z Vranova nad Topľou. Druhým kandidátom je Vladimír Klein, 61-ročný riaditeľ mestského podniku zo Spišskej Belej. Jeho nomináciu podala Ľudová strana Naše Slovensko.

 
16.9.2013 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1912 krát