Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vianočná zbierka

Komunitná nadácia Prešov a Belgický Červený Kríž organizujú v tomto už takmer predvianočnom čase zbierku šatstva, obuvi, drobných domácich potrieb, hračiek a detského športového náradia pre sociálne odkázaných občanov nášho mesta.

S blížiacimi sa Vianocami by sme spoločne chceli pomôcť aj tým, ktorým ich životná situácia neumožňuje prežiť tieto sviatky v pokoji a pohode.

Zozbierané dary sa budú predávať za symbolickú cenu 5.- Sk. Výťažok zbierky je určený na financovanie pobytu 10 detí z rodín v sociálnej núdzi v letnom skautskom tábore. Deti budú vybrané na základe ich dochádzky do školy a školského prospechu. Cieľom ich pobytu
v tábore je podporiť ich osobnostný rast, rozhľad, osobné zručnosti a prácu v tíme.

Ak doma máte nepotrebné, no použiteľné šaty či topánky, venujte ich prosím na tento účel. Dary do zbierky sa zhromažďujú v kancelárii Komunitnej nadácie Prešov v čase od 1. decembra do 19. decembra 2003, každý deň od 10:00 do 14:00 hod. Viac informácií Vám radi poskytneme na tel. č. KNP 051 7721 857 alebo knp@knpresov.sk.

Svojím darom prispejete k vytvoreniu krajších Vianoc pre ľudí, ktorí žijú spolu s nami v našom meste. Naša iniciatíva sa nesústreďuje len na poskytovanie takejto jednorazovej pomoci. S týmito Prešovčanmi sa systematicky pracuje formou komunitných projektov tak, aby boli schopní integrovať sa do spoločnosti a fungovať ako jej plnohodnotní členovia.

Za Vašu pomoc Vám ďakujeme.

V mene KNP a BČK Vám všetkým prajeme krásne a pokojné Vianoce, šťastný Nový rok plný úspechov a tešíme sa na našu budúcu spoluprácu.

Mgr. Katarína Minárová (KNP)

Mgr. Peter Németh (BČK)

Poslaním Komunitnej nadácie Prešov je rozvoj darcovstva a budovanie sociálneho kapitálu
v meste Prešov. Svoje poslanie napĺňame úzkou spoluprácou s darcami a finančnou podporou lokálnych aktivít, ktoré prispievajú v rôznych oblastiach k zvýšeniu kvality života v meste Prešov. Od svojho založenia v r. 1996 KNP podporila viac ako 550 projektov celkovou sumou takmer 5 miliónov korún.

Cieľom činnosti Belgického Červeného Kríža je vytvorenie referenčných pracovných skupín v rámci komunity- vo vnútri rómskeho spoločenstva v identifikovanej lokalite - ako aj zníženie potencionálneho napätia medzi majoritnou časťou spoločnosti a minoritnými skupinami (sociálnymi
a etnickými).

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK