PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12677/krajska_samosprava_udelila_ceny_v_socialnej_oblasti.html

Krajská samospráva udelila ceny v sociálnej oblasti

Prešovský samosprávny kraj (PSK) včera udelil ocenenia Krídla túžby trom laureátom. Ide o ocenenie, ktoré sa udeľuje za prácu či prínos v sociálnej oblasti kraja.
Riaditeľka Krízového strediska na Hlavnej ulici v Prešove Anna Suchá, ktoré bolo ocenené ako najúspešnejšie zariadenie sociálnych služieb (foto: TASR)
Riaditeľka Krízového strediska na Hlavnej ulici v Prešove Anna Suchá, ktoré bolo ocenené ako najúspešnejšie zariadenie sociálnych služieb (foto: TASR)

V kategórii Poskytovateľ sociálnych služieb ho získalo Krízové stredisko na Hlavnej ulici v Prešove, v kategórii Zamestnanec sociálneho zariadenia dostal cenu Pavol Kováč z Domova Nádeje na Jarkovej ulici v Prešove a v kategórii Prijímateľ sociálnych služieb si ocenenie prevzala Darinka Sabanošová z DSS sv. Jána z Boha v Spišskom Podhradí.

Ako povedal predseda PSK Peter Chudík, samospráva oceňuje všetkých, ktorí si to zaslúžia, bez ohľadu na zriaďovateľa, pretože všetci poskytujú rovnako dôležité služby. V prípade zariadenia je to za vysoko odbornú a hlboko ľudskú starostlivosť o deti, v druhom prípade to bolo za osobný príklad a odvahu zmeniť sa. V kategórii prijímateľa zas za nezištnú pomoc a ľudskosť.

Návrhy na ocenenia mohli počas troch mesiacov podávať fyzické i právnické osoby, z nich vyberala sociálna komisia pri Zastupiteľstve PSK. Ceny Krídla túžby sa tento rok udeľovali už tretíkrát.

Oceneným je aj Pavol Kováč, ktorý je príkladom, že ak človek dostane šancu, dokáže sa zmeniť. Skôr, ako sa stal zamestnancom Domova Nádeje, bol bezdomovcom, alkoholikom a ako sám hovorí, beznádejným prípadom. Nechal sa však prehovoriť, išiel na liečenie a dnes je už 10 rokov nielen dobrým príkladom, ale aj ergoterapeutom pre mnohých závislých.

Súčasťou odovzdávania cien Krídla túžby bol aj koncert prijímateľov sociálnych služieb z deviatich zariadení z celého kraja. Išlo o najlepšie vystúpenia spomedzi všetkých zariadení, ktoré sa predstavili počas troch lokálnych koncertov, na nich vystúpilo až 435 účinkujúcich.

 
11.10.2013 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1590 krát