Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

J. Hudacký vyzval kandidátov na podpis kódexu o férovosti volieb

Kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Ján Hudacký (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) vyzval ostatných ôsmich uchádzačov o tento post na podpis kódexu kandidáta, ktorým sa zaviažu k férovosti volieb.

Ján Hudacký (foto: TASR)
Ján Hudacký (foto: TASR)

Odmietame akékoľvek neetické a nelegálne praktiky súvisiace s regionálnymi voľbami, najmä snahu o kupovanie hlasov zneužívaním sociálnej situácie minoritných skupín. Odmietame akúkoľvek spoluprácu s osobami, ktoré by takúto ponuku priamo poskytovali“, citoval z kódexu Hudacký.

Pokračoval, že v prípade akýchkoľvek indícií bude spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a k tomu by chcel zaviazať aj ostaných kandidátov a ich spolupracovníkov.

Kódex chce Hudacký poslať všetkým svojim protikandidátom poštou. Najneskôr tesne pred volebným moratóriom chce verejnosť oboznámiť s tým, koľko z nich tento kódex podpísalo.

TASR sa na názor na tieto snahy opýtala aj súčasného predsedu PSK Petra Chudíka (Smer-SD), ktorý na post šéfa kraja kandiduje už po štvrtý raz.

Iniciatívu pána Hudackého vítame ako formu ospravedlnenia sa za všetky neférové praktiky, ktorých sa dopustil počas predchádzajúcich volieb do VÚC. Nepotrebujeme podpisovať žiadne manifesty, aby sme dodržiavali zákony a zásady slušnosti. Tých sme sa vždy držali a aj držať budeme. Nevidíme dôvod zúčastňovať sa na kampani iného kandidáta a považujeme za naivné, ak si niekto myslí, že by sme mohli na takúto priehľadnú hru naletieť“, odpovedali pracovníci volebného štábu Petra Chudíka.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK