Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dieťa, ktoré spadlo do výťahovej šachty v nemocnici, zomrelo

K samovoľnému pohybu výťahu a následnému zraneniu malého dieťaťa došlo dnes predpoludním v priestoroch Nemocnice s poliklinikou (NsP) v meste Humenné. Chlapec utrpel zranenia, ktorým aj napriek veľkému úsiliu lekárov o jeho záchranu napokon podľahol.

Pri vystupovaní z výťahu a to troch dospelých osôb a jedného dieťaťa v kočíku, došlo v NsP v Humennom za dosiaľ nejasných okolností k samovoľnému pohybu výťahu smerom hore, pričom pri vyťahovaní kočíka z pohybujúceho sa výťahu dieťatko vo veku necelých dvoch rokov spadlo do výťahovej šachty. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Nešťastná nehoda sa mala odohrať na 6. poschodí spomínaného zdravotníckeho zariadenia. „Chlapček utrpel rozsiahle polytraumatické poranenia“, uviedla v tejto súvislosti Zuzana Gajdošiková zo spoločnosti Svet zdravia, ktorá je prevádzkovateľom humenskej nemocnice.

Ako dodala, zranené dieťa následne podrobili v nemocnici operatívnemu zákroku a ďalším vyšetreniam. „Napriek úsiliu lekárov sa nepodarilo chlapčeka zachrániť a podľahol zraneniam“, uzavrela Gajdošiková.

V súvislosti so spomínaným nešťastím v Humennom dnes začala polícia trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK