PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12831/volby_vuc-staronovym_predsedom_presovskeho_samospravneho_kraja_je_p-_chudik.html

Voľby VÚC: Staronovým predsedom Prešovského samosprávneho kraja je P. Chudík

Staronovým predsedom Prešovského samosprávneho kraja je Peter Chudík (Smer-SD), ktorý podľa konečných neoficiálnych výsledkov získal 53,78 percenta hlasov.
Peter Chudík
Peter Chudík

Predsedom prešovskej krajskej samosprávy sa stal už po štvrtýkrát.
Splnilo sa to, čo som hovoril počas celej kampane, že pred štyrmi rokmi mi chýbalo 2,84 percenta a že urobíme všetko preto, aby to teraz bolo 50 percent plus jeden hlas. Chcem sa všetkým poďakovať. Zvlášť tým voličom, ktorí mi dali hlasy. Ukázalo sa, že vysvedčenie dostávam stále lepšie a lepšie“, reagoval Peter Chudík.

Ako ďalej poznamenal, jeho prvým krokom bude dobre sa vyspať, druhým zobrať si dva dni dovolenky a tretím pustiť sa znova do práce.

Predseda NR SR Pavol Paška na margo krajských volieb povedal, že sa potvrdilo to, čo sa očakávalo, že Smer-SD je stále na Slovensku príťažlivou stranou. V regionálnych voľbách postavila podľa neho silných kandidátov, ktorí už niečo dokázali a zvíťazili v siedmych z ôsmich krajov.
Prekvapením pre Pašku bola druhá pozícia Mariána Kotlebu v Banskobystrickom kraji. V Košickom kraji ho zase prekvapila veľmi nízka účasť.

 
10.11.2013 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 2139 krát