Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zlatý erb pre PSK po piatykrát v rade!

Kraj so svojou webovou stránkou opäť obhájil víťazstvo.

(foto: FB)
(foto: FB)

Prešovský samosprávny kraj už piaty rok po sebe obhájil víťazstvo v súťaži Zlatý erb. Internetová stránka Prešovského samosprávneho kraja www.po-kraj.sk získala v súťaži Zlatý erb 2013 po piatykrát zlaté ocenenie v kategórii Najlepšia stránka samosprávneho kraja.
V troch hlavných kategóriách súťaže sa víťazmi okrem PSK stali aj mesto Banská Bystrica a obec Trnavá Hora. V kategórii samosprávnych krajov boli ocenené aj ďalšie dva - Žilinský a Bratislavský. Vyhlásenie výsledkov súťaže ZlatyErb.sk 2013 sa uskutočnilo 13. októbra počas medzinárodného kongresu ITAPA 2013 v Bratislave.

"Po prvom mieste sme síce túžili, ale ani sme v to nedúfali. Piatykrát v rade – je to obrovský úspech. Oceňujem vysokú profesionalitu našich pracovníkov. Opäť sme doplnili našu stránku o nové jazykové mutácie stránky a doplnili ďalšie údaje, ktoré doteraz chýbali", priblížil svoje pocity predseda PSK Peter Chudík.

Prešovský samosprávny kraj získal v súťaži Zlatý erb 1. miesto za Najlepšiu stránku samosprávneho kraja v rokoch 2009, 2010, 2011 a 2012. Kraj v roku 2010 získal aj špeciálne ocenenie – Najlepšia bezbariérová stránka samospráv.

Ceny Zlatý erb sú udeľované v troch hlavných kategóriách - najlepšia stránka samosprávneho kraja, najlepšia stránka mesta, resp. mestskej časti a najlepšia stránka obcí. Okrem toho boli udelené špeciálne ceny. Ako najlepšia bezbariérová stránka samospráv bola vybratá stránka miestnej časti Bratislava Dúbravka a najlepšiu elektronickú službu samospráv ponúka hlavné mesto Bratislava. V Prešovskom kraji získalo ocenenie so svojou webovou stránkou tiež mesto Poprad a obec Ľubica.

GrandPrix súťaže pre internetovú stránku najvyššie ocenenú u všetkých porotcov bez ohľadu na kategóriu, v tomto roku získalo mesto Banská Bystrica.

Súťaž ZlatyErb.sk od roku 2004 každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a občianske združenie eSlovensko. Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu samospráv využívať informačno-komunikačné technológie.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK