Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

FHE: No Brake

No Brake je kapela z Prešova a Starej Ľubovne. Vznikla v roku 2009, premiérový koncert odohrala začiatkom ďalšieho roka.

Členmi No Brake sú Juraj Beňačka (Euro) - gitara a spev, Martin Beňačka (Maťo) – basgitara (obaja Stará Ľubovňa) a Prešovčan Jozef Kaščák (Jizzy) - bicie. V tejto zostave funguje takmer od začiatku, od marca 2010.

V roku 2011 nahrali No Brake prvé EP BIG BANG! s 5 piesňami.

Singel Talks zo spomínaného debutového EP hralo aj Rádio_FM a kapela si k nemu urobila jednoduchý klip. Ponuky na koncerty a rôzne súťaže sa začali množiť a hoci sa kapela nepovažuje za súťažnú, v lete 2011 využila možnosť zahrať si na dvojdňovej medzinárodnej súťaži kapiel v poľskom Chelmstoku, kde obsadila tretie miesto.

V marci 2013 vyšiel kapele prvý album Hands Indie Air.

Indie-rocková formácia zaujala videoklipom k piesni New Hope, ktorého náklady boli 20 eur. Tento singel hrali viaceré slovenské rádia. V súčasnosti pripravujú No Brake nový album.

Foto: archív No Brake

Web: http://bandzone.cz/nobreaq

Z bibliografie: http://www.hux.sk/nase-clanky/hudba/item/15029-videoklip-za-20-eur-od-slovenskych-no-brake?tmpl=component

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK