PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/12928/presovska_samosprava_hlada_sportovca_i_sportovy_kolektiv_roka.html

Prešovská samospráva hľadá športovca i športový kolektív roka

Návrhy na ocenenia úspešných športovcov a športových kolektívov roku 2013 z Prešovského samosprávneho kraja (PSK) môže posielať aj široká verejnosť a športové kluby.

Základnou podmienkou nominácie je pôsobnosť športovca alebo klubu na území PSK. Ocenených jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli v tomto roku najlepšie výsledky, vyberie odborná komisia na základe určených kritérií, rozhodovať však môžu aj ľudia v internetovom hlasovaní.

Už tradične budú ocenené kategórie najúspešnejší športovec PSK, najúspešnejší športovci PSK bez určenia poradia, najúspešnejšie kolektívy dospelých, najúspešnejšie kolektívy mládeže, najúspešnejší študenti stredných škôl či najúspešnejšia stredná škola v pôsobnosti PSK. Nominácie aj s potrebnými údajmi o dosiahnutých výsledkoch je potrebné poslať najneskôr do 8. decembra elektronicky na email sportovec@vucpo.sk alebo poštou na adresu Úrad PSK“, informovala hovorkyňa predsedu PSK Veronika Fitzeková.

Všetkými návrhmi sa bude zaoberať odborná komisia. Medzi kritériá podľa Fitzekovej v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na olympijských hrách, majstrovstvách sveta a majstrovstvách Európy, na podujatiach Svetového pohára či majstrovstvách Slovenska. Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta Slovenska, jeho dlhodobá špičková výkonnosť a do úvahy sa podľa hovorkyne berie aj pozícia lídra úspešného tímu. Ako pomocné kritérium slúži konkurencieschopnosť v jednotlivých športových odvetviach.

Ako ďalej povedala Fitzeková, u kolektívov je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci SR. Pomocné kritérium je rovnaké ako u jednotlivcov. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si PSK podľa hovorkyne vyhradzuje právo neudeliť ocenenie.

Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov a športových kolektívov PSK za rok 2013 sa uskutoční v utorok (14. 1. 2014) o 17.00 h. v historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

 
2.12.2013 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1465 krát