Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Grantové programy KNP v r. 2004

V roku 2003 podporila Komunitná nadácia Prešov 50 projektov v celkovej sume 419 450 Sk. Aj v tomto roku budeme v podpore zmysluplných iniciatív a verejne prospešných projektov pokračovať. V r. 2004 bude KNP udeľovať finančnú podporu v nasledovných programoch:

- Program pre deti a mládež zameraný na prácu s deťmi a mládežou

- Program inštitucionálnej podpory neziskových organizácií pre vnútorný rozvoj neziskových organizácií

- Farebné programy zamerané na ochranu a tvorbu životného prostredia, kultúru, vzdelávanie, šport, budovanie zdravého životného štýlu, voľnočasové aktivity a pod.

Okrem toho v decembri 2004 udelí Správna rada KNP cenu Najlepší projekt roka 2004- 10 000 Sk, ktoré víťaz použije na svoje ďalšie aktivity v súlade s poslaním. V r. 2003 cenu vyhrala Základná umelecká škola Prešov, výtvarný odbor, s projektom EURO-TOP-ANKA.

V r. 2004 plánujeme prerozdeliť cca 500 000 Sk v piatich grantových kolách.
Uzávierka prvého kola bude 28. januára o 16.00 hod.

Do 13. februára 2004 prijímame aj projekty predložené v rámci špeciálneho grantového kola KNP/ Katarina Ebel.
Pani Katarina Ebel, rodáčka z Prešova, žije od r. 1968 v Darmstadte v Nemecku. Na rodný Prešov nikdy nezabudla a rozhodla sa prostredníctvom KNP finančne podporiť pozitívne premeny jeho životného prostredia. Jej dar, 100 000 Sk, bude použitý na projekty, ktoré spájajú ochranu a tvorbu životného prostredia s prácou s deťmi a mládežou.

Viac informácií Vám radi poskytneme v kancelárii KNP na tel. č. 051 7721 857 alebo knp@knpresov.sk.

Mgr. Katarína Minárová
riaditeľka KNP

Poslaním KNP je rozvoj miestneho darcovstva a podpora budovania sociálneho kapitálu v meste Prešov. KNP ponúka darcom možnosti, ako podporiť zmysluplné aktivity, ktoré prinášajú zlepšenie životných podmienok pre celú komunitu. KNP efektívne využíva získané prostriedky na podporu riešenia pálčivých problémov a uchopenia zaujímavých príležitostí, ktoré môžu život v Prešove urobiť krajším a lepším.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK