PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13046/regionalne_poradenske_a_informacne_centrum_prinieslo_850_pracovnych_miest.html

Regionálne poradenské a informačné centrum prinieslo 850 pracovných miest

Počas 20 rokov fungovania podporilo Regionálne poradenské a informačné centrum (RPIC) v Prešove vznik 850 pracovných miest a rozvíjalo približne 260 projektov v regióne.
Regionálne poradenské a informačné centrum v Prešove
Regionálne poradenské a informačné centrum v Prešove

Centrum vzniklo v marci 1993. V súčasnosti je RPIC združením právnických osôb a pôsobí ako nezisková organizácia. Portfólio aktivít a služieb je orientované prioritne pre cieľovú skupinu malých a stredných podnikateľov. Sú to predovšetkým informačné a poradenské služby, vzdelávanie, finančné služby – mikropôžičkový program, podnikateľská inkubácia – prevádzka podnikateľského inkubátora“, uviedol riaditeľ RPIC Prešov Rastislav Tkáč.

Ako ďalej povedal, ich centrum vykonáva aj aktivity ako podpora podnikania v zahraničí – obchodné kontakty, veľtrhy a výstavy, podnikateľská legislatíva, technologické transfery, výskum a vývoj, financovanie z programov Európskej únie. Celkovo v rámci mikropôžičkovej podpory podnikania poskytli vyše 3,5 milióna eur. V podnikateľskom inkubátore pomohli 112 začínajúcim podnikateľským subjektom a vytvorili tak ďalších vyše 140 pracovných miest.

RPIC Prešov pomohlo podľa riaditeľa spracovať a posúdilo aj viac ako 740 podnikateľských zámerov a implementovali aj 42 projektov v rámci európskych fondov. Centrum nefunguje len v krajskom meste Prešov, ale v celom Prešovskom kraji. Súčasťou združenia je aj mesto Prešov.

 
30.12.2013 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 2279 krát