PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13069/na_vychode_slovenska_pribudnu_v_tomto_roku_znacene_cyklotrasy.html

Na východe Slovenska pribudnú v tomto roku značené cyklotrasy

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Horný Zemplín a Horný Šariš si s cieľom podpory turizmu na území okresov Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Medzilaborce, stanovila viacero nových priorít aj pre tento rok.
(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

V roku 2014 pripravujeme značenie nových cyklotrás, nové mapy a nové propagačné materiály. Naďalej sa chceme sústreďovať na prezentáciu nášho regiónu ako prírodne neporušenej oblasti s možnosťami ekoturistiky a cykloturistiky či regiónu, kde sa dajú spoznávať tradície východného Slovenska a unikátne drevené kostolíky“, informoval TASR výkonný riaditeľ OOCR Vladimír Grešner.

Nové cyklotrasy budú podľa jeho slov vyznačené na vybraných tratiach regiónu v jari tohto roka. Prvá z nich povedie v smere Humenné - Ptičie - Kamienka - Kamenica nad Cirochou - Humenné, druhá v okolí vodnej nádrže Domaša so začiatkom v rekreačnej oblasti Dobrá.

Treťou cyklotrasou sa dostanú turisti zo Sniny cez Biele kamene až do Zemplínskych Hámrov a následne naspäť do Sniny. Posledná s pomenovaním Po stopách vojaka Švejka prevedie cyklistov Laboreckým priesmykom cez Medzilaborce, Radvaň nad Laborcom až do Humenného. „Všetky trasy budú mať farbu a číslo zapísané v mapách. Nadväzujú už na existujúce trasy v tomto regióne“, pripomenul Grešner.

Dodal, že pri propagácii regiónu cez OOCR zohrajú aj v tomto roku kľúčovú úlohu informačné technológie. „Chceme ju realizovať určite v spolupráci s médiami, boli by to ďalej internetové kampane či nová mobilná aplikácia na stránke našej OOCR. Plánujeme sa orientovať nie len na domáci, ale aj na český, poľský a ukrajinský trh“, zdôraznil Grešner.

OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš so sídlom v Humennom má momentálne 17 členov. Súčasťou jej členskej základne, ktorá sa rozširovala naposledy vlani, sú okrem štyroch spomínaných miest, obec Malá Domaša, občianske združenia ako aj viacerí prevádzkovatelia hotelových a reštauračných zariadení.

 
8.1.2014 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1582 krát