Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Búracie prace na Kuzmányho ul. sa začali na jeseň, jeden dom stále stojí

V októbri 2013 sa začali búracie práce na Kuzmányho ulici v Prešove, kde sa má na jar začať stavať nová cesta. Aj napriek tomu, že primátor mesta Prešov Pavel Hagyari vtedy tvrdil, že vyrovnané sú všetky pozemky, jeden dom tam stále stojí a búranie sa zastavilo.

(foto: FB)
(foto: FB)

Tesne pred Vianocami som sa stretol s pánom Šarišským, predpokladám, že do začiatku stavebnej sezóny, to znamená do apríla, by to malo byť vyriešené. Na liste vlastníctva je veľa záložných práv a prebieha proces ich vymazávania. Je dohoda, že do konca marca by sa malo začať s búracími prácami na dome. Je tam pomerne veľa malých exekúcií, ktoré sú už vyriešené, ale ešte sa neobjavili na katastri“, vysvetlil situáciu primátor.

Zároveň poznamenal, že začiatok stavebných prác by to nemalo ovplyvniť. Z Kuzmányho ulice bude cesta III. triedy, ktorá bude nadväzovať na vybudovanú jej časť smerom na Rusínsku ulicu s úpravou križovatiek Čierny most až po sídlisko Sekčov. Ide o necelých 300 metrov cesty a celkové rozpočtové náklady by mali predstavovať okolo 1,8 milióna eur, ale to bude jasné až po verejnom obstarávaní. Výstavba by mala trvať približne rok a pol, určite to bude závisieť aj od priebehu verejného obstarávania. Predpokladá sa, že v roku 2015 by cesta mohla byť hotová.

Mesto spolu s krajskou samosprávou riešili odkúpenie pozemkov pre stavbu cesty už asi tri roky. Dostavbou Kuzmányho ulice by sa uľahčil prechod na sídlisko Sekčov a tiež zlepšila doprava na Solivarskej ulici.

Súvisiace články
1.10.2014 Prestavba Kuzmányho ulice sa začala, posledný vlastník bude vyvlastnený 2.5.2014 Na Kuzmányho ulici búranie nepokračuje, mesto asi začne vyvlastňovať
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK