Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Sabinov získalo financie na zastrešenie umelej ľadovej plochy

Najväčšou investíciou mesta Sabinov v roku 2014 bude zastrešenie areálu ľadovej plochy za vyše 700.000 eur. V rámci projektu cezhraničnej spolupráce Slovenska a Poľska tak zlepšia podmienky pre korčuliarov i pre hokejistov.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Mesto Sabinov je partnerom v projekte, v rámci ktorého my zastrešíme ľadovú plochu a hlavný partner gmina Piwnicna-Zdroj postaví v Poľsku polyfunkčnú športovú halu. V Sabinove však nepôjde len o jednoduché riešenie strechy, ale o revolučnú technológiu, vďaka ktorej získame halu na korčuľovanie“, povedal primátor mesta Sabinov Peter Molčan.

Ako ďalej informoval, pôjde o oceľovú konštrukciu so špeciálnou fóliou. Okrem toho by sa mala realizovať výmena mantinelov, ochranných skiel a sietí i samotných striedačiek a osvetlenia haly.

V ďalšej etape chce mesto nájsť zdroje aj na financovanie dostavby šatní a tribúny. Financie však plánujú žiadať v rôznych výzvach.

Molčan dodal, že momentálne mesto čaká len na popis zmluvy. Zastrešenie by chceli urobiť počas letných mesiacov, kedy je umelá ľadová plocha mimo prevádzky. V súčasnosti mesto financuje túto ľadovú plochu z vlastných zdrojov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK