Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

ITF Slovakiatour: Prešovský kraj sa zameria na cykloturistiku

Na návštevníkov čaká súťaž Na bicykli po Severovýchode Slovenska.

(Ilustračné foto)
(Ilustračné foto)

Prešovský samosprávny kraj predstaví na jubilejnom 20. veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2014 v Bratislave jedinečnosti regiónu s dôrazom na cykloturistické možnosti na území severovýchodu Slovenska. Veľtrh bude pre odborníkov otvorený od 30. januára, pre verejnosť od piatku.

Expozíciu Prešovského samosprávneho kraja zabezpečuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Už tradične sa v nej predstavia oblastné organizácie cestovného ruchu, partnerské regióny PSK z Českej republiky, Regionálne združenie tatranských a podtatranských obcí, Štátne lesy Tatranského národného parku, mestá Bardejov, Stará Ľubovňa, Kežmarok, Prešov, lokálni producenti – Nestville Distillery, Agrokarpaty Plavnica a ďalšie.

Ako potvrdil riaditeľ KOCR Martin Janoško, expozícia je v tomto roku zacielená na možnosti cykloturistiky: "Pre návštevníkov sme pripravili súťaž pod názvom Na bicykli po Severovýchode Slovenska. V expozícii bude návštevníkom k dispozícii bicykel od firmy Kelly´s, ktorý bude na cyklotrenažéri. Záujemcovia sa môžu imaginárne previezť bicyklom po našom kraji. Pri bicykli bude aj mapa celého regiónu, kde máme vyznačených 19 checkpointov, takže v rámci cyklosúťaže budeme súčasne prezentovať zaujímavosti v kraji. Trasa sa začína v Podbanskom a vedie cez Tatry, Zamagurie, Šariš, Domašu až do Novej Sedlice. Podľa prejazdených kilometrov návštevníkov odmeníme".

V rámci programu Prešovský kraj bude prezentovať aj folklórna hudba Chemlon z Humenného. Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour ponúkne návštevníkom hodnotné informácie, programy i zážitky až do nedele 2. februára.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK