Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Frenkyho hudobná encyklopédia má 7 rokov

Ôsmy ročník začne písať táto databáza FHE, teda Frenkyho hudobná encyklopédia (FHE). Končiaci šiesty rok sa niesol v znamení zmien. Čo všetko sa udialo? A udeje?

The Cubes
The Cubes

Kľúčovou zmenou bola nová periodicita pribúdania hesiel. Päť rokov sa nová kapela či interpret objavila na stránke PIS.sk každú sobotu. V šiestom roku to už bolo raz za dva týždne, a keďže databáza sa nám pekne zaplnila a času je čoraz menej, prešli sme na periodicitu raz mesačne.

Pri tejto periodicite ostane FHE v aj v nasledujúcom roku svojej existencie. Osvedčilo sa to, navštevovanosť je stabilizovaná a stále je o kom písať a čo dopĺňať. V pláne sú už prvé profily ôsmeho ročníka, v lete by mohli pribudnúť vylepšené aktualizácie. Či budú aj ďalšie novinky, je otvorená otázka, nateraz pokračujeme svojim tempom.

Čo najviac zaujalo v končiacom ročníku FHE? Ak nerátame bilančný článok o predošlom roku, tak najviac, vyše tritisíc návštevníkov kliklo na profil kapely sestier Humeňanských a Kataríny Knechtovej The Cubes. Druhé miesto patrí mladej kapele Superamigo a tretie staršej generácii Pamätníci. Ďalšie priečky obsadili One Second Hotel a Kandráčovci.

Lukáš Kmiť sa ešte do štatistík nezapísal, posledné heslo z predchádzajúceho ročníka (Petra Magdová) by sa umiestnilo tesne za stupňom víťazov.

Hoci je o čom písať, privítame informácie aj o ďalších (i zaniknutých) prešovských kapelách či osobností tunajšej hudobnej scény (e-mail: michal.frank@korzar.sk). FHE bude i naďalej vychádzať poslednú sobotu v mesiaci na webe PIS.sk.

A ako to vyzerá v celkovom rebríčku FHE po siedmich rokoch? Ako každý rok, ponúkame aj túto bilanciu.

Top 10: 1. Katarína Knechtová, 2. Heľenine oči, 3. IMT Smile, 4. Komajota, 5. Nuda, 6. Ad acta, 7. Ruka, 8. Ali ibn Rachid, 9. Žobráci, 10. Roams.

V druhej, resp. tretej desiatke sa umiestnili Chiki liki tu-a, Kathegoris muflon, 4Moment, Gagas, Peha, Šarišská nátierka, Atlantida, Coolaction, Mloci, Hudci prérie, Ilegalny 3k, Ayd, Alexander Cap, David Kollár Band...

A v tradičnej „antihitparáde“, rebríčku od konca (do ktorého nerátame články z posledného ročníka), sa na prvé (ergo posledné) miesto dostal Prosac, pred „víťaza“ posledných rokov Kill John Paul II. a Sympathy.

A už len obligátny záver: FHE pokračuje ôsmym rokom ďalej...

Foto: archív

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK