PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13288/steven_seagal_v_lete_navstivi_presovsky_dobry_festival.html

Steven Seagal v lete navštívi prešovský Dobrý festival

Na oficiálnom FB profile americkej hviezdy akčných filmov Stevena Seagala, sa objavila správa, že 21.6.2014 navštívi aj prešovský Dobrý Festival.
Steven Seagal

Samozrejme tohoto herca, režiséra, scenáristu a producenta, držiteľa čierneho pásu v Aikide netreba nijako zvlášť predstavovať. Málokto však vie, že Steven je aj bluesovým muzikantom a spevákom.

Prekvapivý fakt je ten, že Steven bol hudobníkom oveľa skôr ako hercom. Svoju prvú gitaru dostal už ako 12. ročný a od vtedy sa venuje bluesovej hudbe.

Seagal sa spočiatku venoval hudbe len ako koníčku, ale pod vplyvom jeho matky vydal v roku 2005 svoj prvý album „Songs from the Crystal Cave“, ktorý sa v tom roku stal na európskom trhu najpredávanejším albumom ponúkajúcim zmes štýlov ako je blues, pop, jazz a reggae za doprovodu klasickej harmoniky Stevieho Wondera.

Kritikmi uznávaný ako jeden z najlepších bluesových albumov roku 2006 je „Mojo Priest“, ktorý vystihuje nie len podstatu Stevenovho odvážneho gitarového štýlu, ale aj podstatu bluesových velikánov, ako sú Muddy Waters, BB King, Bo Diddley, Robert Lockwood Jr, Ko Ko Taylor, James Cotton, Willie "Pine Top" Perkins a Hubert Sumlin.

Na 8. ročníku multikultúrneho podujatia Dobrý festival sa tento hollywoodsky akčný herec a hudobník predství v sobotu 21.júna. Majster bojových umení, držiteľ 7. danu v Aikido a prvý američan, ktorý si založil školu Aikido v Japonsku sa predstaví slovenskému publiku so svojou obľúbenou bluesovou kapelou. Steven Seagal na druhý deň povedie workshop Aikido so svojím žiakom, držiteľom 5.danu v Aikido Petrom Tomkom v dojo Red Dragon.

 
26.2.2014 | Autor: Shuster | Kultúra a voľný čas | čítané: 11686 krát