Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

PSK opraví na hornom Zemplíne cesty za vyše 875.000 eur

Správa a údržba ciest (SaÚC) Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zrekonštruuje v nasledujúcich mesiacoch viaceré úseky ciest 2. a 3. triedy v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce.

Opravu poškodených cestných komunikácií zrealizuje v rámci projektu Modernizácia ciest v PSK – 3. etapa. Vyšší územný celok získal na jeho realizáciu finančné prostriedky z fondov Európskej únie.

V rámci projektu sme 4. marca tohto roka na úsekoch Humenského, Sninského a Medzilaboreckého okresu odovzdali jednotlivé staveniská zhotoviteľovi stavebných prác - firme EUROVIA, a. s. , Košice“, informovala TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Rekonštrukciu ciest, ktorá odštartuje v týchto dňoch, chce spoločnosť dokončiť najneskôr v júli tohto roka.

Najviac financií, a to takmer 648.000 eur, si vyžiada rekonštrukcia 1,5 kilometra dlhej cesty s označením III/550 002, medzi Adidovcami a Udavským, uviedol pre TASR riaditeľ humenského strediska SaÚC Vasil Guzan.

Modernizácia 1,3-kilometrovej cesty (III/560 002), medzi Ruskou Volovou a Klenovou, si podľa jeho slov vyžiada 115.000 eur a za opravu približne kilometrového úseku v smere Palota - Medzilaborce (II/575) zaplatí SaÚC asi 112.000 eur.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK