PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13379/dopravu_pod_tatrami_komplikuje_silny_vietor-_ktory_lame_stromy.html

Dopravu pod Tatrami komplikuje silný vietor, ktorý láme stromy

Silný vietor spôsobil dnes v dopoludňajších hodinách v oblasti Vysokých Tatier niekoľko komplikácií. Hasiči absolvovali od skorých ranných hodín viacero výjazdov, ktoré sa týkali popadaných stromov i vyvrátených striech.
(foto: TASR)
(foto: TASR)

Od rána som ešte nemal ísť ani kedy odvoliť, keďže máme veľa práce, situácia bola pomerne vážna. Od rána sme mali celkom desať výjazdov“, uviedol pre TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Poprade Ondrej Šproch.

Najvážnejší problém bol podľa neho v Spišskej Teplici, kde strhlo strechu na rodinnom dome a druhý vážnejší prípad bol medzi Svitom a Batizovcami, kde spadol strom priamo na vozidlo. „Myslím si, že vodič, ktorý viedol auto, môže hovoriť o šťastí, pretože veľa nechýbalo a mohlo to skončiť úplne inak“, dodal Šproch. Podľa jeho ďalších slov OR HaZZ je v pohotovosti a do služby nasadilo viacero príslušníkov. Tí museli pomáhať aj v Zuberci a Osturni pri požiaroch a aj pri popadaných stromoch v iných okresoch.

Zajtra má byť podľa meteorológov situácia ešte horšia ako dnes, takže služba sa pre nás nekončí, musíme sa pripraviť, aby sme boli pripravení, keby opäť došlo k takejto mimoriadnej situácii“, uzavrel Šproch.

 
15.3.2014 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1344 krát