Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Najviac problémov spôsobil vietor v Prešovskom kraji

Silný nárazový vietor si v pondelok (17.3) vyžiadal 22 výjazdov hasičov. Vo väčšine prípadov išlo najmä o odstraňovanie spadnutých stromov, ktoré ohrozovali bezpečnosť rodinných domov alebo ciest.

Informovala o tom Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Najviac ťažkostí spôsobil vietor podľa Múdrej v Prešovskom kraji. Vietor si tam vyžiadal až 10 výjazdov. V Bratislavskom, Trenčianskom a Trnavskom kraji hasiči absolvovali tri výjazdy, v Banskobystrickom, Nitrianskom a Žilinskom jeden výjazd. V Košickom kraji si poveternostná situácia nevyžiadala ani jeden výjazd hasičov.

V Trenčianskom kraji museli hasiči pre silný nárazový vietor upevňovať odtrhnuté bilboardy a v Prešovskom kraji najmä spadnuté stromy“, spresnila Múdra. Vo Vysokých Tatrách hasiči odstraňovali 20 spadnutých stromov. V Bratislavskom a Banskobystrickom kraji sa vo väčšine prípadov pasovali s odstraňovaním nalomených a padnutých stromov.

Súvisiace články
15.3.2014 Hasiči dnes pre nepriaznivé počasie zasahovali najmä v Prešovskom kraji 15.3.2014 Dopravu pod Tatrami komplikuje silný vietor, ktorý láme stromy 15.3.2014 Foto: Silný vietor lámal v Prešove stromy
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK