Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Minister obdaroval matku 15 detí

Matke 15 detí, z ktorých je desať školopovinných Anastázii Feckaninovej zo Sabinova odovzdal 5. septembra ráno minister školstva Milan Ftáčnik na Okresnom úrade (OÚ) v Sabinove svoj dar. Išlo o plné štyri škatule školských pomôcok.

Obdarovaná vyjadrila spokojnosť z toho, že jej prosba, ktorú ministrovi adresovala pred rokom bola napokon vyslyšaná. Minister k tomu dodal, že skromne pomohol preto, lebo žiadosť o pomoc bola konkrétna.

A. Feckaninová (nar. 1953) sa obrátila na ministra so žiadosťou v situácii, keď jej manžel po 40 rokoch zostal bez práce a pomery vo výchove školákov sa stali neúnosné. V utorok 5. septembra sa matka, žena v domácnosti obrátila na ministra, ako aj na prednostu OÚ v Sabinove Pavla Slaninku so žiadosťou, aby pomohli nájsť prácu aspoň najstaršej dcére, ktorá už absolvovala vysokoškolské štúdium. Zatiaľ jediným potomkom, ktorý neochutnal slasť školských povinností je najmladšia dcérka, škôlkarka.

Feckaninovci žili najprv v 4-izbovom byte v paneláku, v súčasnosti majú strechu nad hlavou v podobe rodinného domu, ktorý je majetkom mesta Sabinov a oni sú v ňom v podnájme. V roku 1999 dostali sociálnu výpomoc od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny v podobe 15 tisíc Sk na nákup novej práčky.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK