Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

FHE: Tásler Pufo Band

Kapelu Tásler Pufo Band založili Miroslav Tásler starší (basová gitara) a Peter „Pufo“ Sopko (klávesy). Prešovskí muzikanti staršej generácie stavili na autorskú tvorbu.

V roku 2013 sa niekdajší hudobníci dohodli, že spravia spoločnú kapelu. „Stretli sme sa s Petrom Pufom Sopkom. Debatovali sme o hudbe. Keď sa pýtal, čo robím, tak som mu vravel, že nemám s kým hrať a on povedal to isté, “ opísal pre Korzár vznik novej formácie M. Tásler st.
Po krátkom presviedčaní privolil gitarista Marián Kuľhavý, za bicie si sadol Šani Gerlach, ktorého však zakrátko vystriedal Stašo Gut. Pracovný názov Tásler P.ufo Band ostal, len z neho vyhodili bodku.

V spomínanej zostave, so Stašom, nahrali v štúdiu mladých Táslerovcov Valec v Bratislave svoje prvé cédečko Budem Ťa stále čakať. Obsahuje staršie autorské skladby i úplné novinky. Na textoch sa podieľal aj Vlado Krausz. Kapela už absolvovala aj koncertnú premiéru a so svojím pôsobením na hudobnej scéne to myslí vážne.

Hudobne ide o pestrú bigbítovú zmes s nádychom blues. Na tvorbe piesní sa podieľa celá kapela. Takisto sa delí aj o spevácke mikrofóny. V súčasnosti už pracuje na ďalších nových veciach.

„Keď sme na prvej skúške začali, tak to išlo. Hralo to. Predsa už máme nejaké profesionálne skúsenosti a berieme hudbu vážne. Nielen si hrať a je jedno ako. Chyby spraví každý, aj Paul McCartney, ale o tom to nie je. Tá nálada, ten drajv fungovali hneď od začiatku, “ hovoría členovia skupiny o svojom začiatku. Nešlo len o nostalgické stretnutie starších muzikantov, ktorí kedysi spolu všelikde hrávali, ale o reálne zoskupenie s ambíciou rozčeriť stojaté vody hudobnej scény na Slovensku.
Web:
http://bandzone.cz/taslerpufoband

Z bibliografie:
http://www.frenky.sk/clanok/879/tasler_starsi-nova_kapela_na_stare_kolena.html
http://presov.korzar.sme.sk/c/7045658/miro-tasler-starsi-s-kapelou-to-myslime-vazne.html
http://presov.korzar.sme.sk/c/7108922/presovska-gitarova-legenda-marian-kulhavy-jubiluje.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK