Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Najlepší oráči sa zišli v Sabinove

Sabinov - Jozef Horanský (RD Podolínec), Imrich Sabol (SOUP Barca) v kategórii dospelých a Pavol Kaňuk (SOUP Čaklov) v kategórii učňov sa stali víťazmi spoločných Majstrovstiev Prešovského a Košického kraja v orbe.

V poradí 4. ročník pretekov sa konal 5. septembra za rekordne vysokej účasti 14 súťažiacich na pozemkoch Školského majetku v Sabinove.

Ján Hanudeľ zo Šarišskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Prešove, ako jedného z organizátorov, vyzdvihol v hodnotení kvality súťaže, že drvivá väčšina účastníkov sa veľmi úspešne vyrovnala s kritériami súťaže. Boli nimi kvalita zaoraného zvršku, hĺbka orby a priamosť vedenia brázdy. Jediným nedostatkom bolo, že všetci pretekári súťažili len v konvenčnom spôsobe orby jednostranným pluhom, a neorali do klina otočnými pluhmi, čo je už progresívnejší spôsob jedného zo základných agrotechnických úkonov v rastlinnej výrobe. Medzi súťažiacimi boli aj reprezentanti SR na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v orbe vo Veľkej Británii. Pre majstra Slovenska Jaroslava Dema a vicemajstra SR Jaroslava Bačišina to bol dobrý tréning.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK