Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Do Veľkej noci pribudne v kraji 80 turistických tabúľ

Na cestách Prešovského kraja pribudnú do Veľkej noci nové hnedé smerové turistické tabule, ktoré budú navádzať turistov na zaujímavé miesta východu. Osemdesiat tabúľ osadia cestári dnes napríklad v okrese Stará Ľubovňa a vo štvrtok (17.4.) v okrese Bardejov.

(ilustračné foto: DHD)
(ilustračné foto: DHD)

Spolu je pripravených 40 veľkých tabúľ s rozmerom dva krát jeden a pol metra a 40 malých smerových tabúľ so šípkami. Väčšina z nich bude umiestnená pri cestách I. triedy, ale časť uvidia vodiči aj pri komunikáciách II. a III. triedy. Budú prezentovať 20 vybraných cieľových bodov záujmu“, uviedol riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Okrem Spišskej Kapituly, historického centra Levoče, Ľubovnianskeho hradu budú navádzať turistov aj ku kaštieľom v Humennom a Snine, k pútnickým miestam Mariánska hora a Gaboltov, kúpeľom v Bardejove, Vyšných Ružbachoch i Červenom Kláštore, ale aj k Múzeu TANAP, symbolickému cintorínu na Popradskom plese, lanovke na Lomnický štít či expozícii v Nestville parku.

KOCR už teraz pripravuje aj druhú etapu určenia turistických a kultúrnych lokalít v kraji. Vybrať by ich znova mali oblastné organizácie cestovného ruchu, ktoré môžu KOCR posielať návrhy lokalít. Ďalšími by sa chceli podľa riaditeľa zaoberať už koncom apríla, pretože do ich osadenia bude musieť prebehnúť ešte proces verejného obstarávania a iných administratívnych formalít.

Náklady na výrobu a osadenie tabúľ v rámci prvej etapy dosiahli 36.000 eur. Druhá etapa osadzovania hnedých tabúľ bude financovaná z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK