Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Na kultúrne a športové projekty vyčlenil Prešovský kraj 270.000 eur

Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválilo dnes výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií v programoch šport a kultúra.

Na projekty, ktoré bude financovať kraj z vlastného rozpočtu, vyčlenili 270.000 eur. O financie však môžu žiadať len mestá a obce z PSK. Žiadosti je možné predkladať do 13. mája na podateľňu Úradu PSK, alebo ich poslať poštou a opatriť pečiatkou pošty s týmto termínom.

Jednotlivé projekty budú financované vo výške od 1000 do 5000 eur, maximálne však do výšky 80 percent celkových nákladov na aktivitu. Financie môžu byť použité na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovísk či na usporiadanie masových športových podujatí. V oblasti kultúry môžu taktiež žiadatelia rekonštruovať kultúrne pamiatky a pamätihodnosti miest a obcí alebo rovnako organizovať kultúrne podujatia. Ukončenie jednotlivých projektov musí byť do konca októbra tohto roka. Poslanci zastupiteľstva PSK budú žiadosti schvaľovať na rokovaní 24. júna.

Výzva sa uverejňuje v súlade so všeobecným záväzným nariadením PSK o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov a jej cieľom je zvýšiť záujem o šport a podporiť zdravý životný štýl a podporiť prípravu a organizáciu kultúrnych podujatí.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK