Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Nové propagačné materiály o PSK poslúžia aj nevidiacim

Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje na tento rok vydanie série propagačných materiálov o zaujímavých lokalitách regiónu. Na ich tvorbe sa bude finančne podieľať Európska únia (EÚ).

Projekt nám umožní vydať novú obrazovú publikáciu o samosprávnom kraji. Okrem fotografickej publikácie to bude aj súhrnný bedeker pre turistov, ktorý nám doteraz chýbal, v tematických publikáciách chceme dotiahnuť naše aktivity – verejné ankety z predchádzajúcich rokov“, informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Súčasťou nových propagačných materiálov budú napríklad informácie o siedmich divoch kraja a tradičnej gastronómii regiónu. Samostatne budú prezentované aj lokality UNESCO, jednotlivé okresy či dávne legendy a povesti. Z ďalších noviniek spomenula hovorkyňa DVD nosiče, skladačky, pohľadnice a samolepky.

Všetky materiály vytvoríme vo viacerých jazykových verziách. Okrem slovenčiny sa budú striedať angličtina, poľština, ruština a francúzština. Zaujímavosťou bude špeciálna brožúra v Braillovom písme pre nevidiacich“, objasnila hovorkyňa s tým, že rozpočet projektu, ktorí plánujú ukončiť v októbri tohto roka, predstavuje 177.000 eur.

Na nové propagačné materiály však nemusí čakať krajská samospráva až do jesene, dodala Fitzeková. „Práve v týchto dňoch dodávateľ odovzdal sériu propagačných materiálov zameraných na tatranský región – okresy Poprad, Stará Ľubovňa, Kežmarok a Levoča. Tie sa realizovali v rámci projektu Klaster turizmu Tatranského regiónu.

Tieto materiály predstavujú podľa slov hovorkyne napríklad sakrálne pamiatky regiónu, najlepšie miesta pre výlety s deťmi, bezbariérovú turistiku, adrenalínové zážitky, lyžovanie, cykloturistiku alebo kúpanie na území Prešovského kraja.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK