Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Celostná medicína, iný pohľad na zdravie

Celostná medicína je alternatívny prístup k zdraviu ktorý v posledných rokoch získava stále viac priaznivcov. Toto sa samozrejme nedeje bez príčiny ale na základe skúseností a šírenia pozitívnych informácií o tomto type liečby od pacientov ktorí už skúsili jej výhody.

Moderná medicína je v porovnaní s celostnou medicínou pasívna záležitosť pre pacienta. Pri celostnej medicíne je rola pacienta aktívnejšia a spolupracuje s lekárom ako na diagnostikovaní tak aj v samotnom procese liečenia.

Klient je v tomto prípade aktívnejší a zodpovednejší. Nejedná sa teda iba o "prijímanie tabletiek" na vyliečenie.

Takýto typ liečby ale nie je možné úplne odčleniť od klasickej medicíny. Napríklad niektoré typy vyšetrení je potrebné vykonať rovnako ako v prípade klasickej návštevy lekára.

Dôležitým prvkom je ale dôkladný a hĺbkový pohovor medzi lekárom a klientom. Viac informácií ako aj príklady nájdete na www.celostna-medicina.sk

Menším negatívom je to že poistenie sa na takúto liečbu nevzťahuje. V súčasnosti zdravotné poisťovne nemajú záujem o preplácanie tohto typu liečby avšak cena za takýto prístup k vlastnému zdraviu nie je vysoká a určite sa oplatí.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK