Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Belgickej metropole zahral Sabinovčan

V Bruseli sa na oslavách predstavil aj Prešovský kraj.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Dňa 3. mája, bol symbol Bruselu – cikajúci chlapček Manneken Pis, oblečený do slovenského - detvianskeho kroja. Stalo sa tak v rámci osláv 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie. V rámci bohatého popoludňajšieho programu slovenské tradície v belgickej metropole sa predstavil aj folklórny súbor Sabinovčan. V programe, ktorý spoluvytvárali takmer všetky slovenské kraje v spolupráci so Stálym zastúpením SR pri EÚ, nechýbali ukážky ľudových remesiel, či ochutnávky slovenských špecialít. Vyššie územné celky Bratislava, Nitra, Trenčín, Žilina, Košice a Prešov prezentovali jedinečné lokality a atrakcie svojich regiónov.

Zastúpenie PSK v Bruseli patrilo v rámci Slovenska k najstarším, oficiálne bolo otvorené ešte pred vstupom Slovenska do EÚ, 22. mája 2003. "Za ten čas sme intenzívne presadzovali záujmy Prešovského kraja na európskej úrovni a rozvíjali nové európske väzby, čo kraju prinieslo veľa pozitívnych výstupov", priblížila vedúca Zastúpenia PSK v Bruseli Natália Tarasovová.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK