Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Záujem Hrušovského o post predsedu KDH sa zvýšil

V posledných týždňoch získal Pavol Hrušovský ešte väčšie presvedčenie o tom, aby kandidoval na post predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Chce urobiť všetko preto, aby bol vo volebnom súboji s protikandidátom Jánom Figeľom úspešný. "Cítim sa odborne a politicky dosť pripravený na taký post," povedal 5. septembra pred novinármi v Prešove.

Nemieni organizovať žiadnu kampaň a aj návštevu Prešova 5. septembra vníma skôr ako svoju povinnosť podpredsedu Národnej rady SR chodiť viac z Bratislavy do terénu a získavať informácie o skutočnom živote. Svoju predstavu o KDH po prvýkrát prednesie na zasadnutí Rady KDH 23. septembra t. r. a potom na októbrovom sneme hnutia. Ponúkne v nej novú personálnu politiku, nové programové ciele, ako aj spôsoby lepšej propagácie kresťanskej politiky na Slovensku. Bez takého typu politiky Slovensko podľa neho nemôže existovať. "Preferenčné percentá KDH sú iba prechodne nižšie, sú však výzvou k práci," zdôraznil.

Okresné orgány KDH v Prešove pripravili 5. septembra pre P. Hrušovského podobný program (beseda s funkcionármi KDH a míting s občanmi) ako pre J. Figeľa 15. augusta t. r. Podpredseda KDH sa zaujímal aj o dôvody nedávneho vzniku nového klubu členov KDH v Mestskom zastupiteľstve v Prešove. Skupina dvanástich poslancov odišla z pôvodného 28-členného klubu KDH, ktorý bol podľa ich názoru až príliš "vo farbách SDKÚ".

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK