Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovský Dobrý festival podáva ruku mladým muzikantom

Gary Moore, Skunk Anansie, Steven Seagal či IMT Smile, DESmod, Peter Lipa - s Dobrým festivalom v Prešove sú spojení nielen silní headlineri, ale svoj pevný priestor majú pravidelne na pódiu aj mladé kapely.

(foto:  Vlado Kuric)

Výnimkou nebude ani v poradí ôsmy ročník festivalu, ktorý sa uskutoční 20. a 21. júna.

Aj tento rok bude patriť menšie pódium talentovaným hudobníkom. Chýbať v prešovskom amfiteátri nebudú Call me Steve, ktorí skladbou My My zaujali Lennyho Kravitza, Michaella s troma cenami z „malej Eurovízie“ v bulharskej Varne alebo finalisti Stropkovskej hudobnej ligy Landfil, Yelllowe a Papyllon. Návštevníci festivalu sa môžu tiež tešiť na koncertnú explóziu v podaní skupín Čad, Metropolis, Frown, Saprophyte, otec bratov Táslerovcov sa predstaví s Tásler Pufo Band. Originálnu hudobnú fiestu garantujú One Second Hotel, Fest, The Other Blue, Fúzy Múzy, The Fusion, Alter Ego, Theatro Musica a Dogma.

Keď sme s IMT Smile začínali, tiež som chcel, aby nám niekto pomohol. Preto, odkedy sme profesionálnou skupinou, pozeráme sa späť a snažíme sa mladým kapelám aj takýmto spôsobom pomôcť. Ak zavolám kapelu na festival, má veľkú šancu, že ľudia si ju všimnú a niekoho zaujme. Okrem toho sa môžu naučiť, ako funguje technika, ako pracovať na pódiu, ako komunikovať s fanúšikmi“, uviedol pre médiá organizátor Dobrého festivalu Miro Tásler.

V priebehu roka si starší z dvojice bratov Miro vypočuje množstvo nahrávok, ktoré mu posielajú kapely, alebo dostáva tipy od známych. Keďže podľa neho patrí hudba medzi ľudí, dáva si záležať na tom, aby si na Dobrom festivale mohlo zahrať čo najviac muzikantov. Práve potenciál letných festivalov vníma ako jednu z ciest, ako pomôcť mladým skupinám ukázať sa na veľkých pódiách a krok po kroku reštartovať slovenskú hudobnú scénu, ktorá čaká na nové mená. Zároveň dodal, že táto zodpovednosť neleží iba na pleciach promotérov, ale ruku k dielu by mali pridať aj médiá na prvom mieste s rádiami a televíziami.

Slovenská scéna do istej miery stagnuje, lebo sú tu stále tí istí interpreti. Podľa mňa chýba silná mladá krv, nový nástupca Elánu, no zatiaľ tu nikoho takého nemáme alebo sme ho ešte neobjavili. Myslím si, že zmena by vo všeobecnosti oživila a pomohla celému slovenskému šoubiznisu“, dodal na margo hudobného diania.

TASR informoval PR manažér festivalu Milan Štefánik.

Súvisiace články
13.6.2014 Prešovský Dobrý festival má dvere otvorené pre každého 13.6.2014 Steven Seagal a Lúčnica na Dobrom festivale
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK