PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13826/presovsky_dobry_festival_ma_dvere_otvorene_pre_kazdeho.html

Prešovský Dobrý festival má dvere otvorené pre každého

Dobrý festival má dvere otvorené pre každého, za touto vetou jeho organizátora Mira Táslera sa skrýva viac, ako len pozvanie na 20. – 21. júna do prešovského amfiteátra.
(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Dobrý festival sa počas siedmich rokov stal otvoreným priestorom nielen pre rôzne formy umenia, či športu v podobe bojových umení, ale predovšetkým je miestom, kde sa akékoľvek rozdiely medzi ľuďmi absolútne strácajú.

V spolupráci s Občianskym združením Oco, mama a ja a Občianskym združením Milan Štefánik bude opäť v rámci Dobrého festivalu pripravený Detský kútik pre mentálne a zdravotne postihnuté deti zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl. V exkluzívnom svete hier a tvorivých dielní sa môžu všetci – najmenší, malí, veľkí, zdraví aj handicapovaní, počas obidvoch dní zabávať bez akýchkoľvek obmedzení a bariér. „Tieto deti od nás nepotrebujú peniaze, lebo ich hodnotu nepoznajú. Najväčšou odmenou je pre nich zážitok a radosť z toho, že sa môžu zabávať spolu s nami. Každý rok sa svojich učiteliek a vychovávateliek pýtajú, či opäť pôjdu na Dobrý festival. Sme radi, že sa z toho stala takáto pekná tradícia i kvôli tomu, lebo majú krásny vlastný svet a my ich vždy radi pozývame, aby svojou bezprostrednou úprimnosťou skrášlili aj ten náš“, uviedol pre médiá Miro Tásler.

Tohtoročný program v stane OZ Oco, mama a ja bude viac ako bohatý. Návštevníci Detského kútika sa môžu tešiť na obľúbené techniky spojené s maľovaním na drevo, sklo, tvár a telo, výrobu šperkov, origami – skladanie z papiera, detskú Zumbu s Aničkou, detské tance a aerobik, spevo-tanečný workshop, čítanie rozprávok, kurz prvej pomoci so Samaritánmi, fotografovanie, či ozdobovanie koláčikov. Okrem toho predvedú ukážky svojej práce záchranné zložky a nemenej zaujímavé bude lanové centrum s lanovkou medzi stromami, pavúčia sieť, nafukovadlá, hrad, šmýkačka, trampolína, mobilný paintbal, krivé zrkadlá a rôzne remeslá.

Všimli sme si, že tieto deti veľmi baví príroda, sú ňou fascinovaní. Preto sme priamo v amfiteátri vyčlenili políčka, aby mohli pestovať rôzne byliny, a nazvali sme to Dobrou záhradou. Keď vidia, ako ich záhony postupne rastú a kvitnú, tešia sa a cítia obrovský pocit zadosťučinenia. Najväčšou odmenou pre nás je, ak sa k zážitkom z festivalu vracajú ešte niekoľko mesiacov po jeho skončení a zároveň sa počas celého roka s nadšením pripravujú na ďalší ročník“, dodal organizačný šéf podujatia Miro Tásler.

Na Dobrom festivale popri hviezdnom Stevenovi Seagalovi a umeleckom súbore Lúčnica vystúpia aj anglický drum and basový producent John B, americká formácia Chicago Blues či zástupca anglickej elektronickej scény Jimpster. Slovenskú scénu zastupujú domáci IMT Smile, Chiki liki tu-a, Heľenine oči a Komajota, ďalšími budú Hex, Korben Dallas, Metropolis, Čad, Fúzy Múzy, Yellowe, Papyllon a Tásler Pufo Band, čo je kapela Mira Táslera staršieho, otca úspešných synov Mira a Ivana Táslera.

 
13.6.2014 | Autor: TASR | Kultúra a voľný čas | čítané: 2583 krát