Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Energetický deň v Prešovskom kraji 2014

Prešovský samosprávny kraj sa už po tretíkrát zapojí do Európskeho týždňa udržateľnej energie prostredníctvom Energetického dňa. Energetický deň v Prešovskom kraji bude aj v tomto roku prebiehať v priestoroch Úradu Prešovského samosprávneho kraja, na stredných školách, v kultúrnych a sociálnych zariadeniach v pôsobnosti PSK.

Energetický deň na Úrade PSK sa uskutoční v stredu 25. júna. Pre návštevníkov je pripravený zaujímavý program, ktorý ponúka množstvo hier, prezentácií a súťaží. Záujemcovia môžu využiť bezplatné energetické poradenstvo ŽIŤ ENERGIOU so špecialistami Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Viac informácií o programe nájdete na web stránke Prešovského samosprávneho kraja www.po-kraj.sk.

Európsky týždeň udržateľnej energie (EUSEW) je od roku 2005 najväčším európskym fórom, ktoré sa zaoberá témou budúcnosti obnoviteľných zdrojov energií a riešeniami na znižovanie energetickej náročnosti. Vytvára priestor pre stretnutie a komunikáciu zainteresovaných strán na miestnej, regionálnej a národnej úrovni. Tohtoročný Európsky týždeň udržateľnej energie sa uskutoční v dňoch 23. – 27. júna.

V jeho priebehu sa v rôznych častiach Európy konajú stovky podujatí zameraných predovšetkým na problematiku znižovania energetickej spotreby a využívanie obnoviteľných zdrojov energií. V uplynulom roku sa počas tohto týždňa uskutočnilo 589 energetických dní v 41 krajinách.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK