Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Zastupiteľstvo PSK rozdelilo mestám a obciam dotácie na šport a kultúru

Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválilo dnes pridelenie dotácií mestám a obciam v kraji v programoch šport a kultúra.

Celkovo bolo v rámci rozpočtu PSK vyčlenených 270.000 eur. Jednotliví poslanci mali pridelené finančné prostriedky, spolu si sadli za jeden stôl a tieto peniaze rozdelili žiadateľom v rámci svojich okresov. Žiadateľov schválilo aj krajské zastupiteľstvo, je ich spolu 174“, informovala vedúca odboru financií Úradu PSK Mária Holíková.

O kritériách, podľa ktorých sa finančné prostriedky rozdelili, rozhodovali poslanci. Podľa Holíkovej boli podporené projekty v oblasti kultúry, prevažne projekty živej kultúry, a v rámci športu išlo najmä o rozvoj a budovanie ihrísk.

Najviac finančných prostriedkov v programe šport dostane mesto Vranov nad Topľou. Za 5000 eur by chcelo postaviť nové športovisko. Viac ako 4000 eur pridelili v rámci tohto programu Štrbe, Kendiciam, Prešovu a Stropkovu. V podtatranskej obci Štrba chcú opraviť ihrisko, ďalšie tri samosprávy plánujú zorganizovať športové podujatia.

V programe kultúra najviac financií dostali obce Šuňava, Liptovská Teplička a Nová Lesná. V prvých dvoch obciach chcú peniaze použiť na vydanie kníh, v Novej Lesnej na dni mesta.

Kraj podporil jednotlivé projekty vo výške maximálne 80 percent finančných nákladov. Minimálna suma, ktorú jeden žiadateľ mohol dostať, je 1000 a maximálna 5000 eur.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK